Frankrijk voetbalshirts

Bestel het Frankrijk voetbalshirt altijd via voetbalshirts.com! In deze tenues speelt het Franse voetbalelftal (mannen en vrouwen) de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK en EK, alsook de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap of Europees kampioenschap voetbal en de Nations League wedstrijden. Les Bleus speelde de eerste interland in 1904 tegen België in Brussel. Deze wedstrijd eindigde in 3-3. Tijdens de eerste interland droeg Frankrijk een wit voetbalshirt met op de borst ringen in de kleuren van de USFSA, de sportbond van Frankrijk destijds. Tegenwoordig bestaat het Frankrijk tenue uit een blauw voetbalshirt, een wit voetbalbroekje en rode sokken, geïnspireerd door de kleuren van de nationale vlag. Hier verwijst de andere bijnaam van het Franse voetbalelftal ook naar: ''Les Tricolores''. De tint van het blauwe thuisshirt kan ieder seizoen verschillen. Waar het voetbalshirt met name in de periode 1960-2008 een heldere kleur blauw (royal blue) had, heeft het thuisshirt de laatste twee decennia ook vaker een navy blauwe tint. In de periode 1909-1914 droeg het Franse voetbalelftal overigens een wit thuisshirt met blauwe lijnen. Sindsdien is het uitshirt van Frankrijk bijna altijd overwegend wit geweest met accenten in de andere kleuren van de vlag. Alleen tijdens het WK van 1978 droeg het nationale team een verticaal groen/wit gestreept uitshirt (geleend van de Argentijnse club Club Atlético Kimberley) en tijdens Euro 2008 had het Franse team een rood uitshirt. In 2013 droeg Frankrijk een lichtblauw uitshirt.

Tot 1966 verzorgde de Franse voetbalbond de tenues zelf. In de periode 1938-1966 was de sportwinkel Allen Sport de vaste partner van de Franse voetbalbond. In 1966 was Le Coq Sportif de eerste kledingsponsor. In 1972 nam Adidas het stokje over en sinds 2011 is Nike verantwoordelijk voor de aankleding van het nationale elftal.

Check hier de historie van het Frankrijk voetbalshirt, alsook beschikbare Frankrijk voetbalshirts en tenues of de nieuwste trainingskleding. Het Frankrijk trainingspak, warming-up shirt en trainingsshirt worden gedragen tijdens de voorbereiding op de interlands. Check hier bovendien goedkope Frankrijk t-shirts, retro shirts of andere merchandising van Les Bleus of Les Bleues!

Kledingsponsors Frankrijk

  • Nike | 2011-
  • Adidas | 1972-2010
  • Le Coq Sportif | 1966-1971
  • Allen Sport | 1938-1966

Historie