11 september 2015

COPA Football - Sentimiento & Barra Brava

Een ode aan de die-hard supporters, de ultra's, die de hele wedstrijd staan (er niet aan denken om te gaan zitten), zingen, hun cluppie naar de letterlijk naar de winst LEIDEN met sfeeracties en de hele wedstrijd hun eigen feestje vieren. Vuurwerk, papiersnippers, vlaggen, spandoeken, liederen, toestanden, gek doen! En natuurlijk de trommels van hooligans, die als laatsten het vak binnen marcheren. Hoe harder, hoe beter. Ongelofelijk en niet na te vertellen als je het nooit mee gemaakt hebt. Zuid-Amerikaanse taferelen zien we alleen nog maar in delen van Nederlandse stadions, maar nooit in het hele stadion of theaters. Het sentiment, waarover de supporters/aanhangers/fans van Argentijnse clubs schallen is adembenemend en staat voor een cultuur en gevoel op zich. De fans van Independiente zingen: ''Ole ole ole, ole ole ole ola. Ole ole ole. Cada dia te quiero mas yo soy del Rojo. Es un sentimiento no puede parar.'' Het is een sentiment. Niet te stoppen.

COPA Football Sentimiento T-shirt & Sweater

Het Nederlandse football fashion merk COPA heeft een t-shirt en sweater gelanceerd waarop dit niet te stoppen gevoel tot uiting komt. Het t-shirt is geheel zwart en bevat een stijlvolle v-hals. Op het t-shirt staat een afbeelding van de hierboven beschreven sfeer in de Zuid-Amerikaanse stadions. Deze afbeelding wordt aan de bovenkant afgebroken door een diagonale lijn. Daarboven staat de tekst: ''ES UN SENTIMIENTO. NO PUEDO PARAR''. Het is een sentiment. Niet te stoppen. Hetzelfde sentiment, gevoel, emotie of gewaarwording komt terug op de door COPA gelanceerde sweater. Deze sweater is geheel zwart met een ronde hals/ crew neck. Op de mouwen staat bovendien het logo van COPA.

COPA Football Barra Brava T-shirt & Sweater

Naast het Sentimiento t-shirt en sweater heeft COPA een t-shirt en sweater gereleased, welke geheel in het teken staan van de Barra Brava. Voor de Zuid-Amerika kenners onder ons is deze term bekend en sluit deze perfect aan op het Sentimiento thema. Barra Brava is namelijk de naam van de hierboven beschreven supporters groepen in Argentinië, een cultuur welke in jaren '50 en '60 is ontstaan in Argentinië en daarna is uitgebreid naar onder andere Brazilië (waar deze supportersgroepen Torcida's genoemd worden) en Mexico (waar deze Barras of Porras genoemd worden). Bekende Barra Brava's in Argentinië zijn de groepen van Boca Juniors (Jugador N° 12), River Plate (Los Borrachos del Tablón) en Independiente (La Barra Del Rojo). Wikipedia vertelt ons dat tot 2012 meer dan 256 doden aan Barra Brava gerelateerde moorden waren in Argentinië, waaronder vetes binnen Barra Brava's. Dit zullen er nu ongetwijfeld meer zijn. Anyway...  Het Barra Brava t-shirt en sweater zijn ook geheel zwart en bevatten een afbeelding van de Barra Brava! Helemaal los! Ook op dit t-shirt en sweater staat in sierlijke letters de tekst: Es un sentimineto. No puedo parar'' Check hieronder de prints, t-shirts en sweaters van COPA...... Het sentiment terug in alle Nederlandse stadions. Wij zijn voor! Met dank aan Wuytens en Suk!

COPA t-shirts en sweaters kopen

Koop het Sentimiento t-shirt voor slechts € 34,95, het Barra Brava t-shirt voor € 34,95, de Sentimiento sweater voor slechts € 59,95 en de Barra Brava Sweater (vanaf 11 september 2015 verkrijgbaar) voor slechts € 59,95 hier! Check hieronder de foto's van deze fantastische t-shirts en sweaters.Het verhaal lijkt ons duidelijk! Sentimiento! Helemaal gek van de sfeer en van het t-shirt en de sweater! Sorry voor de uitroeptekens. Het is zo.

Barra -brava
Sentimiento -t -shirt

Barra Brava t-shirt
Sentimiento Sweater

COPA Football - Barra Brava Sweater