19 februari 2016

COPA lanceert speciaal Ground from above t-shirt

COPA heeft weer een nieuwe collectie met fantastische designs. In verschillende blogs bespreken we de t-shirts van het Nederlandse voetbal fashion merk. In dit blog is het de beurt aan het COPA ''Ground from Above'' t-shirt. Dit is het nieuwe COPA football t-shirt t-shirt met een foto van Renato Stockler over het thema "Terrão de Cima" - Ground from above. Renato Stockler is sinds 2001 fotograaf en werkzaam en woonachtig in Sao Paulo. In 2012 maakte Renato Stockler een aantal foto's met als thema TERRÃO DE CIMA. Een terrão is een stuk veld met aarde en 'gras' in een verder geheel stedelijk landschap. Op de foto op het t-shirt is een 'voetbalveld' te zien op een berghelling met op de achtergrond de huizen van een sloppenwijk in Sao Paulo. De foto's zijn gemaakt met een helikopter in de buitenwijken van de Braziliaanse stad Sao Paulo, één van de dichtstbevolkte gebieden van Zuid-Amerika.

Een terrao is een oase in het stedelijk landschap. De roodachtige grond van het voetbalveld verzet zich tegen de grijze massa van de commerciële wereld. De populaire sport voetbal zal altijd een plek vinden om het spelletje te beoefenen. Deze veldjes worden steeds zeldzamer om te zien als gevolg van onroerend goed en bezetting van het land. De stukjes grond staan er nog door de veerkracht van de mens en de liefde voor de sport. Sommige veldjes zijn van een voetbalclub, andere zijn openbare plekken. Deze veldjes zijn vooral vuil, bestaan uit zand of resten van verweerd gras. Bovenal zijn de terreo een uitlaatklep voor de mensen die in de buitenwijken van de stad Sao Paulo wonen. Deze plekken tonen de urgentie aan om sport te beoefenen en het leven in een stad als Sao Paulo te verbeteren. Deze velden zijn een solide basis en tonen de kracht aan van het voetbal in Brazilië. Een krachtig gezicht van het gekleurde veld tegen de grijze kleur van de sloppenwijken. Het is er niet moeilijk om vrienden, familie, volwassenen en kinderen samen te zien juichen voor hun lokale teams en helden. Ver weg van de sociale en politieke problemen laat een 'terrao' het echte en pure voetbal zien. De rauwheid van een 'terrao' kan niet worden gemonteerd als een media-spektakel. Klik hier overigens voor or de gehele fotocollectie van Renato Stockler.

Het COPA Football t-shirt met deze schitterende foto is uiteraard te koop via Sportus.nl. De prijs van het t-shirt is slechts € 34,95. Check bij Sportus ook nog meer dan 100 andere te gekke t-shirts met voetbal prints.

6680 Ground From Above 1

6680 Ground From Above 2

6680 Ground From Above 4

6680 Ground From Above 5