11 september 2015

COPA Football - Homes Of Football T-shirt

Vandaag (11 september 2015) heeft COPA een nieuwe "Fall Winter 2015 Collection" gepresenteerd. De nieuwste collectie van COPA kent nieuwe COPA Classic en COPA Football (retro-) t-shirts. Nieuw in de collectie van COPA Football is het zwarte "Homes Of Football T-shirt". Het kledingmerk COPA werd in 1998 opgericht door een aantal voetbalfanaten. Deze voetbalfanaten startten met een kleine collectie traditionele zware katoenen voetbalshirts. Sindsdien is de collectie stevig uitgebreid. Een van deze lijnen is COPA Football. COPA Football ademt een en al voetbal. Dit geldt ook zeker voor het zwarte "Homes Of Football T-shirt".

Zwart Homes Of Football T-shirt

Het COPA Football "Homes Of Football T-shirt" is overwegend zwart gekleurd en bezit 4 foto's van diverse voetbalstadions. De foto's beelden allen een oud stadion uit op een winterse / regenachtige avond. Hierdoor proef je duidelijk de Engelse voetbalsfeer. Deze sfeer wordt nog eens extra versterkt door de aanwezigheid van de brandende lichtmasten op de foto. Dit wakkert de Engelse voetbalnostalgie extra aan. Het "Homes Of Football T-Shirt"is een combinatie van verschillende foto's van Stuart Roy Clarke en kent een ronde zwarte hals. "The Homes Of Football" staat ook voor de collectie foto's die door Clarke zijn verzameld en komen terug in musea en boeken. Zijn collectie "Homes Of Football" wordt gedragen door de FA. Uiteraard komt zijn naam onder de afbeeldingen terug op het shirt. Zo worden op dit t-shirt Craven Cottage (Fulham FC), Baseball Ground (Derby County), Deepdale (Preston North End) en Highfield Road (Coventry City) afgebeeld. Dit zwarte COPA Football shirt heeft een normale pasvorm.

Informatie COPA Football t-shirt

De foto linksboven op het COPA t-shirt, is Highfield Road. Highfield Road was 106 jaar lang het stadion van Coventry City. In 2005 nam Coventry City afscheid van het stadion en verhuisde naar de Ricoh Area. De foto is gemaakt in 1990 bij maanlicht, tijdens een wedstrijd tegen koploper Arsenal. Naast het stadion staan een aantal mooie auto's. Dit sluit perfect aan op het imago van de stad Coventry als autofabrieken-stad.

De middelste foto op het "Homes Of Football T-shirt" is het oude stadion van Derby County, Basebaal Ground. In 1997 verliet Derby County dit stadion. De foto is gemaakt op een winterse avond in 1992. en beeldt de fantastisch sfeer van lichtmasten met kunstlicht boven het stadion uit.

Craven Cottage is op het shirt rechtsboven zichtbaar. Fulham begon te spelen op Craven Cottage in 1896. Terwijl Chelsea besloot te verhuizen naar Stamford Bridge, besloot Fulham FC te blijven bij de rivier.

De onderste, en grootste foto op dit nieuwe COPA Football t-shirt beeldt Deepdale, het stadion van Preston North End, uit. De foto is gemaakt in 1992 toen het stadion nog niet gerenoveerd was. De hoek van dit stadion is het nationale voetbal museum geworden. Het stadion van Preston gaat hierdoor door het leven als 'the home of the home of football'.

Homes Of Football t-shirt kopen

Vanaf vandaag (11 september 2015) is dit COPA Football t-shirt te koop in de online shop van Sportus.nl. Check bij Sportus.nl natuurlijk ook de andere nieuwe t-shirts uit de nieuwe "Fall Winter Collection" van COPA Football.

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening over dit t-shirt.

Copa Football - Homes Of Football T -shirt