Het nieuwe Rusland Euro 2016 uitshirt is officieel gelanceerd door de Russische voetbalbond RFU en Adidas. In deze voetbalshirts speelt het nationale elftal van Rusland de uitwedstrijden tijdens Euro 2016 en de oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in eigen land. Evenals het nieuwe thuisshirt van Rusland staat het nieuwe uitshirt van de Oost Europeanen geheel in het teken van de Russische adelaar. Eerder lekte het shirt al uit. Nu is het voetbalshirt ook echt bekend gemaakt.

Rusland uittenue Euro 2016-2017

Het nieuwe Rusland uitshirt 2016-2017 is geheel wit en bevat een ronde hals. Verder wordt het nieuwe shirt gekenmerkt door een print van de Russische adelaar over de voorkant van het voetbalshirt. De adelaar is afkomstig vanuit het logo van de RFU, maar is ook een symbool van de Russische cultuur en historie. En dat niet alleen. Volgens de Russen staat de adelaar voor belangrijke waarden als saamhorigheid, vrijheid en moedigheid. Het logo van de Russian Football Union (RFU) staat op de linker borst. De andere borst bevat het logo van Adidas in het rood. De rode kleur is afgeleid van de kleur van het thuisshirt van Rusland. Opvallend aan het nieuwe voetbalshirt van Rusland is dat de trademark strepen van Adidas deze jaargang niet over de schouders en mouwen lopen, maar aan de zijkanten van het shirt te vinden zijn. Deze zijn rood, evenals de bies aan de onderkant van de mouwen. Het Duitse sportmerk Adidas  is sinds 2008 kledingsponsor en na het WK van 2018 loopt het contract met Adidas af. Het shirt bevat ook nog een aantal andere accenten, welke gebaseerd zijn op de cultuur en historie van Rusland. Zo bevat zowel de binnenkant als de buitenkant van de kraag twee horizontale gouden banen met daarin drie subtielere strepen in de kleuren van de Russische vlag: wit/blauw/rood. De gouden kleur refereert aan de rijke architectuur van Rusland. Het nieuwe Rusland uittenue wordt gecompleteerd door een licht blauw voetbalbroekje. Opvallend is dat op de shorts voor het uittenue van Rusland geen trademark strepen van Adidas staan. Wel staan de logo's van de RFU en Adidas op de shorts. De kousen van het nieuwe Rusland uittenue zijn rood en bevatten aan de bovenkant een blauwe band. Daarboven staan wel drie kleine strepen van Adidas. Verder staat op de kousen de naam van het land. Check hieronder de foto's van het nieuwe Rusland uitshirt voor Euro 2016 en de periode 2016-2017. Het nieuwe shirt wordt vanaf nu gedragen door sterren als Denisov, Dzagojev, Sjirokov, Zhirkov. Alle nieuwe tenues en trainingskleding van het land zijn door Adidas uitgerust met de Climacool technologie. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en afvoer van vocht zodat de spelers van Rusland optimaal kunnen presteren tijdens het EK. Eerder werd al het nieuwe Rusland Euro 2016 thuisshirt gelanceerd.

Rusland Euro 2016 voetbalshirt kopen

Het nieuwe Rusland voetbalshirt voor het EK van 2018 kan je vanaf nu zowel voor kinderen als volwassenen kopen in de onderstaande shops. De prijs van het nieuwe Rusland shirt voor volwassenen is ongeveer € 80,- € 85,- en de prijs voor het shirt voor kinderen is € 65,-. Het is bovendien mogelijk het shirt te voorzien van een eigen naam en nummer of van één van de spelers van Rusland. Dit kan met de officiële bedrukking

, die de spelers ook dragen op de achterkant van het shirt. Inclusief borstnummer! Wil je liever een ander of goedkoper Rusland product kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten van het land hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe Rusland uitshirt 2016-2017 hier (inclusief speciale t-shirts en bedrukking)

of in de officiële shop van Adidas (INCLUSIEF officiële bedrukking)

of in deze Rusland STORE

Rusland -uitshirt -2016-2017

Rusland -euro -2016-uittenue

Rusland -uitshirt -detail -1-2016-2017

Rusland -euro -2016-uitshirt -detail