14 november 2016

Rusland Confederations Cup voetbalshirt 2017

Adidas en Rusland hebben een nieuw voetbalshirt gelanceerd. In dit nieuwe shirt speelt Rusland de resterende oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 in eigen land gedurende 2017. Bovendien speelt het nationale elftal van Rusland in dit nieuwe shirt tijdens de Confederations Cup van 2017. Dit toernooi vindt traditioneel een jaar voor het WK plaats in het organiserende land, Rusland dus. Aan het toernooi doen ook de verschillende kampioenen van de continenten mee. Dit zijn onder andere Duitsland (WK winnaar 2014), Portugal (Europees kampioen 2016), Chili (Zuid Amerikaans kampioen 2015), Mexico (Kampioen van Midden en Noord Amerika), Australië (Aziatisch kampioen 2015) en Nieuw Zeeland (Oceanisch kampioen 2015). Het nationale elftal van Rusland zal aan dit toernooi deelnemen in een geheel nieuw shirt, welke gebaseerd is op een shirt uit de historie. We bespreken het hieronder.

Rusland thuis shirt en tenue 2017

Het nieuwe Rusland thuisshirt voor 2017 is overwegend rood (door Adidas ''Scarlet'' genoemd) en is geïnspireerd door de voetbalshirts die de Sovjet Unie (CCCP of USSR) droeg tijdens de jaren '80. De belangrijkste mijlpaal van het nationale elftal van de Sovjet Unie was het behalen van de EK finale in 1988. Hierin werd met 2-1 van het Nederlands Elftal verloren. Evenals het shirt uit de jaren '80 bevat het shirt een witte ronde hals. De witte kleur komt ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de opvallende strepen, die in de vorm van bliksemschichten over het shirt lopen. De Adidas trademark strepen staan niet meer op de zijkanten van het shirt, maar weer op de schouders en mouwen. Bij het Rusland thuisshirt voor Euro 2016 stonden deze strepen nog op de zijkanten van het voetbalshirt. De linker borst bevat het logo van de voetbalbond RFU (Russian Football Union) en de andere borst is uitgerust met het Adidas performance logo. Adidas is sinds 2008 kledingsponsor van het nationale elftal. Verder bevat het shirt weinig opvallende accenten. Het tenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten witte strepen van Adidas en op de shorts staan sook de logo's van Adidas en de RFU. De kousen hebben dezelfde kleurencombinatie als het shirt en het broekje.

De nieuwe shirts en tenues zijn uitgerust met de Climacool technology van Adidas, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze shirts schitteren vanaf nu sterren als Denisov, Dzagojev, Sjirokov, Zhirkov. Rusland zal tijdens het komende jaar hetzelfde uitshirt dragen als het land had tijdens Euro 2016. Check dat shirt hier!

Rusland voetbalshirt kopen

Het nieuwe Rusland Confederations Cup shirt en tenue voor 2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt is ongeveer € 85,- voor volwassenen en € 70,- voor kinderen. In deze shops kan je ook het shirt laten voorzien van een eigen naam en nummer. Of check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering gegarandeerd. 

Koop het nieuwste Rusland shirt in deze officiële SHOP!

of de officiële shop van Adidas (INCLUSIEF officiële bedrukking)

Rusland -thuis -shirt -2017

Rusland -shirt -2017-confederations -cup