13 december 2010

PUMA en Kameroen breiden samenwerking uit

De Kameroenese voetbalbond (FECAFOOT) heeft vorige week het contract met PUMA verlengt tot en met het WK 2014 in Brazilië. Tot dit jaar zal PUMA in ieder geval de voetbalkleding, shirts en andere merchandising voor het nationale voetbalefltal van Kameroen verzorgen.

Kameroen voetbalshirt PUMA

PUMA is al sinds 1996 verbonden aan Kameroen en heeft voor het voetbalefltal verschillende innovatieve shirts en tenues gelanceerd. Voorbeelden hiervan zijn het strakke Kameroen shirt zonder mouwen, het 'all-in-one' tenue en de zogenaamde PUMA Africa Unity shirts. Deze shirts zijn uitgebracht ter ere van het Internationale jaar van de biodiversiteit en waren de officiële 3e shirts van Ghana, Ivoorkust en Algerije; drie landen waarvan PUMA ook sponsor is.

Kameroen voetbalshirt PUMA

 Het Africa Unity shirt van Kameroen

 

PUMA en de FECAFOOT zijn allebei verheugd met de verlenging van het partnership. 'Het vooruitstrevende denken van de Kameroenese voetbalbond heeft ons geholpen nieuwe en innoivatieve projecten te starten, die niet mogelijk waren bij andere bonden. Daarnaast is Kameroen één van onze belangrijkste partners in het wereldvoetbal. Binnen een aantal maanden zullen wij in samenwerking met de FECAFOOT opnieuw met een innovatief concept komen' aldus CEO Jochen Zeitz van PUMA. Iya Mohammed, directeur van de FECAFOOT voegt hieraan toe: 'Er is nooit sprake van geweest dat wij met een andere leverancier in zee zouden gaan. PUMA heeft dezelfde kernwaarden en ambities als wij. Voor ons is het een privilege om samen te werken met zo'n bedrijf.'

 

 

In navolging van de verlenging van het partnership met de Kamoerenese voetbalbond heeft PUMA ook het contract met een aantal spelers van Kameroen verlengd: Eto'o, Assou Ekotto, Mbia, Nguemo en Idrissou. Ook steunt PUMA verschillende maatschappelijke projecten in Afrika. Recentelijk heeft PUMA in samenwerking met Intersport 10.000 ballen geschonken aan het gehele continent. Een derde van deze ballen gaat naar Kameroen. Ook was PUMA officiële leverancier van merchandising gedurende de Afrika Cup in Angalo dit jaar.