15 december 2021

Kameroen voetbalshirts Afrika Cup 2022

De voetbalbond van Kameroen en kledingsponsor Le Coq Sportif hebben vandaag het nieuwe Kameroen thuisshirt 2022 gepresenteerd met het motto: ''Tous Derriere les Lions.'' In deze tenues speelt Kameroen de Afrika Cup 2022 wedstrijden. Het toernooi vindt dit jaar plaats van 9 januari tot 6 februari plaats in Kameroen zelf. In de poulefase van het toernooi neemt het team van bondscoach Toni Conceição het op tegen Burkina Faso, Ethiopië en Kaapverdië. Kameroen heeft zich nog niet geplaatst voor het WK in Qatar. Mocht dat wel het geval zijn, dan lanceren de Kameroense voetbalbond en Le Cop Sportif waarschijnlijk weer nieuwe tenues.

Kameroen thuisshirt 2022

Le Coq Sportif is sinds 2019 de kledingsponsor van de ''Ontembare Leeuwen'' en beide partijen tekenden destijds een contract voor meerdere jaren. Het Kameroen thuisshirt 2022-2023 eheft weer een iconisch design. Het voetbalshirt is overwegend groen en bevat een all-over print van diagonale krassen, geïnspireerd door de afdruk van een klauw van een leeuw, verwijzend naar de bijnaam van het nationale elftal: ''Les Lions Indomptables.'' Een ander opvallend detail op het nieuwe tenue zijn diagonale banen op de linkerschouder. Deze banen zijn in stijl van de andere kleuren van de vlag van het Afrikaanse land: rood en geel. Op de rechterborst prijkt de badge van de nationale voetbalbond, de Fédération Camerounaise de Football/FECAFOOT. Boven dit logo staan vijf sterren. Deze sterren verwijzen naar de gewonnen Afrika Cups (1984, 1988, 2000, 2002 en 2017). Op het midden van de borst staat het Le Coq Sportif logo en de linkerborst bevat een badge van een leeuwenkop. In de band aan de onderkant van de mouwen is in een sierlijk lettertype de bijnaam van het nationale elftal verwerkt: ''Les Lions Indomtables.'' Het tenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje en gele kousen. De sokken bevatten aan de bovenkant een dunne horizontale rode en groene lijn. Op het midden van de kousen staan de initialen van de voetbalbond.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Kameroen Afrika Cup 2022 voetbalshirts, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Aboubakar, Choupo-Moting, Toko Ekambi, Bassagog Tawamba, Mary, Oyongo en nog meer spelers. De nieuwe Kameroen voetbalshirts kun je vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere Kameroen merchandising? Check het in deze SHOP of deze winkel. Directe levering!

Kameroen voetbalshirts Afrika Cup 2022

Detail Kameroen thuisshirt 2022