19 maart 2018

Kameroen uitshirt 2018-2019

Het nieuwe Kameroen uitshirt voor 2018-2019 is vandaag officieel bekend gemaakt door de voetbalbond van het land en kledingsponsor Puma. In dit shirt speelt Kameroen de uitwedstrijden gedurende 2018-2019. Het Afrikaanse land heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK in Rusland, waardoor het vooral en alleen in oefenwedstrijden op vreemde bodem in dit shirt te zien is. Bovendien speelt het Kameroense voetbalelftal in dit shirt tijdens de uitwedstrijden voor de Afrika Cup van 2019, welke in eigen land plaatsvindt. Puma is ook deze jaargang weer kledingsponsor van het nationale elftal. Deze functie vervult het merk sinds 1997. Wil je meer weten over het nieuwe tenue? Check het hieronder.

Wit Kameroen uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe shirt van het Kameroens voetbalelftal is gelanceerd onder een speciaal motto en dat motto is: ''NATIONALE TROTS.'' Alle uitshirts van de landen waarvan het Duitse sportmerk kledingsponsor is hebben dit thema. Om de nationale trots tot uiting te laten komen in de voetbalshirts is gekozen voor een witte kleur. Hierdoor komen alle details goed tot uiting. Het nieuwe voetbalshirt van het Kameroense voetbalelftal is dus ook geheel wit. Bovendien is het nieuwe shirt uitgerust met details uit de kleuren van de vlag van het Afrikaanse land. Zo is de crew neck van het tenue geheel in stijl van de driekleur van de vlag van het land: groen/rood/geel. Ook de achterkant van de hals bevat een strip in deze kleuren. Deze kleuren komen ook weer terug in de strip aan de achterkant van de hals. Een ander opvallend details is de groen/gele badge van een leeuw op de linker borst van het shirt. Dit is een verwijzing naar de bijnaam van het voetbalelftal: ‘’De Ontembare Leeuwen.’’ De andere borst bevat het logo van de voetbalbond van het land, de Fédération Camerounaise de Football, FECAFOOT. Boven het embleem van de bond prijken vijf sterren. Deze sterren refereren aan het vijf keer winnen van de Afrika Cup (1984, 1988, 2000, 2002 en 2017). Het logo van de Duitse kledingsponsor Puma prijkt zowel op het midden van de borst als op beide mouwen van het uitshirt.

Het nieuwe uittenue van Kameroen wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, waarin de tricolore van het land weer terugkomt. Op de broekjes staan bovendien de logo’s van de voetbalbond en Puma. De kousen van het tenue zijn ook wit met groene, rode en gele details. Zoals alle tenues van het Duitse merk zijn ook de tenues van Kameroen uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues zijn ook uitgerust met de nieuwe evoKNIT technologie van het merk. Deze technologie zorgt ervoor dat de shirts strak om het lichaam vallen en zorgt er bovendien voor dat zweet nog sneller naar de buitenkant van het tenue wordt getransporteerd. Een ander kenmerk van dit systeem is dat het shirt geen naden bevat, waardoor de spelers nog minder hinder ondervinden en zich dus nog vrijer kunnen bewegen.

Het tenue wordt voor het eerst gedragen in een wedstrijd tegen de Comoren in september. Vanaf dan zien we sterren als Aboubakar, Matip, Moukandjo, Mbia en andere sterren in dit tenue. Dit tenue wordt gedragen tot en met februari 2020. Eerder werd al het nieuwe Kameroen thuisshirt voor 2018-2019 gelanceerd door Puma.

Kameroen voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Kameroen voetbalshirt kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online winkels. Dit shirt kan je alleen voor volwassenen kopen. De prijs van het tenue ongeveer € 85,- in de maten S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande webshops kan je het nieuwe shirt van het Kameroens elftal ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of van jouw favoriete speler. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere Kameroen producten bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Kameroen shirt altijd in deze online SHOP!