5 juni 2019

Voetbalshirt vrouwen Kameroen 2019-2020

Het nieuwe voetbalshirts van het vrouwenelftal van Kameroen is vandaag officieel gelanceerd door de nieuwe kledingsponsor Le Coq Sportif en de voetbalbond van het land. In dit nieuwe tenue spelen de dames van Kameroen onder andere de WK 2019 wedstrijden in Frankrijk. Tijdens het toernooi neemt het vrouwenelftal van Kameroen het op tegen de Oranje Leeuwinnen, Canada en Nieuw Zeeland. Het Kameroense vrouwenelftal speelt ook andere interlands in dit voetbalshirt gedurende 2019-2021. Het tenue is het eerste tenue dat door Le Coq Sportif is geproduceerd. Het Franse sportmerk is de vervanger van Puma en beide tekenden een contract voor meerdere seizoenen.

Kameroense vrouwenvoetbalelftal thuisshirt 2019-2020

Le Coq Sportif borduurt verder op het succes van de fraaie voetbalshirts van Puma. Het Duitse sportmerk was de afgelopen twintig jaar kledingsponsor van Kameroen en lanceerde in die periode vele speciale, opvallende en gave voetbalshirts. Dat geldt ook voor het nieuwe tenue van de vrouwen van Kameroen. Het shirt is geheel groen en wordt gekenmerkt door de all-over print van twee leeuwen over de bovenkant van het shirt. Dit is natuurlijk een verwijzing naar de bijnaam van het mannenelftal: De Ontembare Leeuwen. Ook de badge op de linkerborst is een ode hieraan. De andere borst bevat het logo van de voetbalbond van het land, de Fédération Camerounaise de Football (FCF). Op het midden van de borst staat het logo van Le Coq Sportif. Eerder was het sportmerk in de periode 1982-1987 al kledingsponsor van de voetbalbond. Het thuisshirt van het vrouwenteam van Kameroen is uitgerust met een V-hals. Deze is aan de voorkant groen en de achterkant is geel met een subtiele groene en rode lijn. Het tenue van de vrouwen van Kameroen wordt compleet gemaakt door een rood broekje en groene kousen met gele details.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe shirts, die vanaf nu gedragen worden door speelsters als Enganamouit, Onguene, Manie, Ngona Mani, Nkout, Meffometou en andere speelsters.

Voetbalshirt Kameroen bestellen

Het voetbalshirt van de vrouwen van Kameroen kun je vooralsnog niet online bestellen. Wil je het elftal aanmoedigen met een goedkoop t-shirt of een hoodie? Bestel dit exclusief in deze winkel!