26 oktober 2016

Panama voetbalshirts 2017

New Balance heeft in samenwerking met de nationale voetbalbond van PUMA nieuwe shirts gelanceerd. In deze shirts speelt het nationale elftal van Panama de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2016-2017. Panama speelt in de laatste rondes van de kwalificatie en neemt het in een poule op tegen de Verenigde Staten, Costa Rica, Honduras, Trinidad & Tobago en de Verenigde Staten. De nummers één, twee en drie van deze poule plaatsen zich voor het WK in Rusland. We bespreken hieronder het nieuwe thuisshirt en uitshirt van het land. Beide shirts hebben hetzelfde template.

Panama thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe thuisshirt van Panama is zoals altijd overwegend rood en wordt gekenmerkt door de het design van rode en witte strepen in een vlak aan de onderkant van de achterkant van het shirt en in een vlak aan de onderkant van de mouwen. Verder is het nieuwe voetbalshirt van het Panamese elftal uitgerust met een breed blauw vlak over de schouders en mouwen en een v-hals met aan de binnenkant een zwarte strip. In deze zwarte strip is de naam van kledingsponsor New Balance verwerkt. Het sportmerk is sinds 2014 aan de voetbalbond van het land verbonden en staat met het logo bovendein op de rechter borst. De linker borst is uitgerust met het logo van de voetbalbond:  Federación Panameña de Fútbol (FPF). Ook de achterkant van het nieuwe voetbalshirt van Panama bevat nog een speciaal detail. Onder de nek is de naam van het land verwerkt.

Panama uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe uitshirt van Panama heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit shirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de dunne witte en blauwe verticale banen aan de onderkant van de achterkant van het shirt. Hier bevindt zich ook een rode horizontale streep, waardoor het uitshirt ook geheel in stijl is van de kleuren van de Panamese vlag.  Dit reliëf komt ook weer terug op de mouwen. Zowel de mouwen als de zijkanten van het shirt zijn ook uitgerust met een brede blauwe strip en de logo's van New Balance en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Ook het uitshirt is uitgerust met een v-hals.

Check hieronder de foto's van de nieuwe Panama voetbalshirts voor 2016-2017. Alle tenues van New Balance zijn uitgerust met het New Balance Dry systeem, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze shirts schitteren sterren als Perez, Tejada en Gomez!

De nieuwe Panama shirts zijn vooralsnog nergens te koop, maar scoor je vanaf medio november in de online shop van Subside Sports!

Panama -shirt -thuis 2016-2017Panama -uitshirt -2016-2017