4 mei 2018

Palmeiras uitshirt 2018-2019

Deze week is het nieuwe uitshirt van de Braziliaanse topclub Palmeiras officieel gelanceerd. De Topclub, die speelt in de Campeonato Brasileiro Série A, is in dit shirt te zien tijdens de uitwedstrijden in het seizoen 2018-2019. Niet alleen in de competitie is dit shirt te bezichtigen. De club van trainer Machado eindigde vorig seizoen namelijk op een keurige tweede plaats. Dit betekent dat Palmeiras dit jaar ook te bewonderen is in de Copa Libertadores. Dit is de Zuid-Amerikaanse Champions League. Dit toernooi werd door Sociedade Esportiva Palmeiras in het jaar 1999 gewonnen. Palmeiras is een absolute topclub in Brazilië, toch dateert de laatste prijs alweer van het seizoen 2015-2016. In dit nieuwe uittenue moet er eindelijk weer een prijs binnengehaald gaan worden door ‘’ Verdao ‘’ Ben jij nieuwsgierig naar het nieuwe uitshirt van Palmeiras waarin dit moet gaan gebeuren? Check de details hieronder!

Palmeiras uit shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uitshirt van de club is adidas. Het Duitse merk is echter voor het laatste jaar terug te vinden op het shirt van Palmeiras. Vanaf volgend seizoen neemt Puma deze verantwoordelijkheid namelijk over. Het nieuwe uitshirt van Palmeiras kan voor de Nederlandse voetbalfan enigszins bekend voorkomen. Het shirt is namelijk gebaseerd op het zelfde template als het nieuwe uitshirt van de Amsterdamse voetbalclub Ajax. De basis van het shirt van Palmeiras is echter wit. Het shirt is uitgerust met een EQT kraag en schouderblok. Het schouderblok is donkergroen. Dit is de clubkleur van de Braziliaanse club. Onder het schouderblok is nog een donkergroene baan te zien. De donkergroene kleur komt ook terug bij de bekende adidas strepen op de zijkant van het shirt. Op het uitshirt voor het seizoen 2018-2019 is het logo van adidas nog te zien. De bekende adidas Badge of Sports staat op de rechterkant van de borst. Het logo is groen van kleur. Sinds 2006 heeft adidas de verantwoordelijkheid over de shirts van Palmeiras. Aan deze samenwerking komt dus na 13 jaar een einde. In deze 13 jaar werd er één landskampioenschap gewonnen, twee bekers en éénmaal het staatskampioenschap van Sao Paulo. Echter degradeerde de club in deze periode ook één keer naar de Série B en werd het kampioenschap in de tweede competitie van Brazilië ook één keer gewonnen. Op de linkerkant van de borst prijkt het logo van de club. Gelukkig is het echte logo van de club weer terug op het shirt. Vorig seizoen was het logo namelijk vervangen door enkel een P. Palmeiras heeft in het verleden enkele grote spelers voortgebracht. Rivaldo, Roberto Carlos, Cafú en Gabriel Jesus hebben allemaal aan het begin van hun carrière gespeeld voor de club uit Sao Paulo. Boven het logo van de club prijkt een rode ster. Deze staat voor de Copa Rio die werd gewonnen in 1951. De Copa Rio was het eerste toernooi ooit wat werd gespeeld tussen teams afkomstig vanaf verschillende continenten.  Het toernooi wordt daarom ook gezien als het allereerste WK voor clubs. De Copa Rio heeft echter maar twee keer plaats gevonden. Het eerste jaar was in 1951 en ging tussen Palmeiras en Juventus. Palmeiras won deze finale over twee wedstrijden met 3-2. Palmeiras is dus eigenlijk de allereerste Wereldkampioen van clubs. De naam van de hoofdsponsor is ook terug te vinden op het shirt. Op het midden van het shirt prijkt de naam van de trotste sponsor Crefisa. Net zoals bij alle shirts van adidas is ook bij dit shirt gebruik gemaakt van de adidas Climalite technologie. Deze zorgt voor verkoeling, vochtafvoer en ventilatie zodat de spelers optimaal kunnen presteren tijdens de wedstrijden. Het nieuwe uittenue van Palmeiras wordt gecompleteerd door een witte broek met de groene adidas strepen aan de zijkant en met witte voetbalkousen.

Palmeiras voetbalshirt kopen

Het nieuwe uitshirt van Palmeiras is vanaf medio juni te koop in DEZE WEBWINKEL. In deze winkel heeft u ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met je eigen naam en nummer of met de naam en het nummer van je favoriete spelers van Palmeiras. Het aanbod Zuid-Amerikaanse voetbalshirts is erg breed. Bekijk daarom ook het overzicht van andere voetbalshirts in de shop. Directe levering gegarandeerd!