25 januari 2023

Palmeiras voetbalshirts 2023-2024

De Braziliaanse voetbalclub Palmeiras en kledingsponsor Puma hebben de nieuwe Palmeiras voetbalshirts 2023-2024 gepresenteerd met het motto: “Bem-vindos à Terceira Academia” (Welkom bij de derde generatie). In deze tenues speelt de Braziliaanse voetbalclub de Campeonata Brasileiro Série A, beker en Copa Libertadores wedstrijden in 2023. Palmeiras werd vorig seizoen kampioen van Brazilië en prolongeert dit seizoen dus de titel. Ook dit jaar is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Sociedade Esportiva Palmeiras voetbalshirts. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2019.

Palmeiras thuisshirt 2023-2024

Bem-vindos à Terceira Academia” verwijst naar de succesvolle lichtingen van de Braziliaanse club. De eerste lichting was die van de jaren '60, waarin de Braziliaanse club vier keer kampioen wordt. De tweede lichting verwijst naar de jaren '70, waarin de club twee keer kampioen werd. De derde lichting is de huidige generatie, die de afgelopen seizoenen al verschillende successen heeft geboekt. De club werd vorig seizoen kampioen en won zowel in 2020 als in 2021 de Copa Libertadores. Qua design is het voetbalshirt geïnspireerd door het voetbalshirt van 1973, het jaar waarin Palmeiras kampioen van Brazilië werd. Het Palmeiras thuisshirt wordt gekenmerkt door de all-over print van groene ruiten. Ter hoogte van ht midden van de borst vormen deze ruiten en ster, welke verwijst naar de recente successen van de club. Verder bevat het voetbalshirt fel groene accenten. De brede ronde hals is fel groen en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Het logo van Puma staat in het wit op de rechterborst en op de mouwen. De linkerborst is bevat het logo van de club. Hoofdsponsor CREFISA staat zowel op de voor- als de achterkant van de Palmeiras voetbalshirts. Een speciaal detail bevindt zich in de nek op de achterzijde van het tenue. Hier staat de tekst: ''Academia de Futebol''. Het Palmeiras tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en donkergroene kousen.

Palmeiras uitshirt 2023-2024

Het Palmeiras uitshirt 2023-2024 is geïnspireerd door de wapperende vlaggen en spandoeken van de supporters tijdens de wedstrijden van ''Verdão''. Het voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de diagonale groene lijnen van de rechter schouder naar de onderkant van het tenue. Deze hebben een vervagend effect. Deze banen bevinden zich ook op de linkerzijde van het tenue. De band aan de onderkant van de mouwen is ook groen en dit is ook de kleur van het logo van Puma en het vlak aan de binnenkant van de V-hals. Alle logo's staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en witte kousen. Zoals alle Puma tenues zijn de Palmeiras voetbalshirts uitgerust met de Puma DryCell technologie. Dit systeem is in de stof van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Palmeiras voetbalshirts 2023-2024, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Felipe, Veiga, Duda, Rony, Tabata, Merentiel, Piquerez, Cerqueira en nog meer spelers. Momenteel zijn de Palmeiras voetbalshirts alleen nog beschikbaar in de officiële clubshop. Ben je op zoek naar andere merchandising van de club? Check het dan in deze SHOP! 

Palmeiras thuisshirt 2023-2024

Palmeiras uitshirt 2023-2024

 Palmeiras voetbalshirt 2023-2024