Puma nieuwe kledingsponsor Palmeiras vanaf 2019

De Braziliaanse topclub Palmeiras draagt vanaf 1 januari 2019 geen voetbalshirts van adidas meer. Na een huwelijk van dertien jaar scheiden de wegen van beide partijen. Vandaag werd ook bekend dat Puma per 2019 de nieuwe kledingsponsor wordt van de club van trainer Felipe Scolari. Er is nog niks over de duur van het contract bekend gemaakt. Het gaat in ieder geval om een langdurig contract. Naar verluid sponsort Puma Palmeiras jaarlijks voor een bedrag van € 5 miljoen, wat voor een deel bestaat uit cash en voor een deel uit producten. Dit bedrag is ongeveer 10% minder dan het bedrag dat adidas naar de club overmaakte.

Palmeiras bedong bovendien exclusiviteit bij Puma. Dit betekent dat er een regel in het contract is opgenomen waarin staat dat het Duitse sportmerk geen kledingsponsor mag zijn van andere Brasileirao Serie A clubs. Hiermee komt Palmeiras direct op hetzelfde niveau als de contracten die Puma heeft met topclubs in Europa, zoals Borussia Dortmund, AC Milan en Olympique Marseille. De nieuwe Palmeiras shirts worden op 1 januari 2019 direct officieel gelanceerd door de club en Puma en zijn hoe dan ook niet geïnspireerd door een standaard teamwear template. De nieuwe tenues van de Verdão hebben een unieke look en rondom de lancering worden er verschillende marketingacties opgezet. Een aantal supporters van de harde kern van Palmeiras hebben de eerste details van de nieuwe Palmeiras tenues voor 2019 al gezien en bevestigen dat het ontwerp van de nieuwe tenues uitmuntend is.

Wij moeten nog even wachten tot 1 januari. Dan hebben we weer nieuws! Wil je een t-shirt of een hoodie van Palmeiras bestellen? Dan ben je in deze shop

aan het goede adres!