Palmeiras Copa Libertadores voetbalshirt 1999-2019

Palmeiras heeft vandaag een limited edition voetbalshirt uitgebracht! Dit shirt wordt dit jaar gedragen in de Copa Libertadores wedstrijden. Zoals dat vaak bij limited edition tenues het geval is, is het shirt gebaseerd op een shirt uit de geschiedenis van de club. Dit keer is het voetbalshirt gebaseerd op het keepersshirt van 1999, welke gedragen werd door de legendarische keeper Marcos. In 1999 won de Braziliaanse club de enige keer in de geschiedenis de Copa Libertadores. Destijds vond de finale over twee wedstrijden plaats. De eerste wedstrijd werd door Deportivo Cali gewonnen met 1-0 en de tweede wedstrijd won Palmerias met 2-1. Hierdoor werd er verlengd en uiteindelijk strafschoppen genomen. In deze serie vertolkte Marcos een heldenrol, waardoor Palmeiras de Copa Libertadores won.

Palmeiras speelt voor de eerste keer in dit nieuwe shirt in de wedstrijd tegen de Peruviaanse club Melgar op 12 maart. De body van het Palmeiras Copa Libertadores voetbalshirt is blauw en bevat een all-over print. Dit betreft eenzelfde print als het keepersshirt van 20 jaar geleden. De mouwen zijn geheel wit met aan de onderkant een navy blauwe bies. Ook de achterkant van de ronde hals bevat een navy blauwe rand. Op het midden van de borst prijkt het logo van de Braziliaanse club die haar thuiswedstrijden speelt in het Allianz Parque en op de rechter borst en de mouwen staat het Puma logo. Het Duitse sportmerk is pas sinds begin dit jaar kledingsponsor van ‘’Verdao.’’ Sponsor Crefisa versiert het midden van het shirt. De achterkant van het shirt bevat een in de nek nog een speciaal logo. Dit embleem is een verwijzing naar het winnen van de Zuid Amerikaanse Champions League in 1999. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit/blauw broekje en ook kousen in dezelfde kleur. De club heeft het shirt in een beperkte oplage gelanceerd. Van het shirt zijn 1999 items beschikbaar. Deze zijn allemaal gesigneerd door voormalig keeper Marcos en hebben een prijs van maar liefs € 190,-. Later wordt het replica tenue ook gelanceerd en deze heeft een prijs van € 60,-. Check ook de andere Palmeiras voetbalshirts voor 2019! 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition Palmeiras shirt dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Deyverson, Borja, Goulart, Felipe Melo, Lima, Pires en nog meer sterspelers. Ben je fan van Palmeiras en wil je de club aanmoedigen? Check dan goedkope t-shirts of hoodies in deze SHOP!