2 april 2018

Palmeiras thuisshirt 2018-2019

De Braziliaanse club Palmeiras heeft het nieuwe thuisshirt voor 2018-2019 officieel bekend gemaakt. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Sociedade Esportiva Palmeiras de thuiswedstrijden in de Campeonato Brasileiro Série A gedurende 2018-2019. Daarnaast speelt de club uit Sao Paulo in dit tenue de wedstrijden in de Copa Libertadores. De club van trainer Machado eindigde afgelopen seizoen op een tweede plaats, waardoor het dit seizoen ook in de Champions League van Zuid Amerika speelt. Adidas is ook dit seizoen weer verantwoordelijk voor de designs van de voetbalshirts van ‘’Verdao.’’ Sinds 2006 verzorgt het merk de tenues en trainingskleding van de club. Vanaf volgend seizoen komt er een einde aan deze samenwerking. Vanaf dan neemt Puma het stokje over. Dit betreft dus voorlopig het laatste adidas shirt van Palmeiras. Check hieronder alle details van dit tenue!

Het Palmeiras thuisshirt voor 2018 is geheel groen en bevat dit seizoen een ronde hals met een knoopje. Het shirt heeft een iets donkerdere tint groen dan andere jaren. De drie adidas strepen over de schouders zijn wit en de mouwen worden aan de onderkant afgesloten door een dunne, witte strip. Met dit vrij simpele, maar strakke design is het tenue geïnspireerd door de tenues die Palmeiras droeg bij haar oprichting in 1903. De linker borst is uitgerust met het embleem van de club. Dit is ook weer een verandering vergeleken met de voorgaande shirts. Op de shirts van afgelopen seizoenen was het logo van de club vervangen door de letter P. Boven het logo van de Brazilianen prijkt een rode ster. Deze ster verwijst naar de gewonnen Copa Libertadores in 1999. Op het midden van het tenue prijkt sponsor Crefisa. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten groene adidas strepen. Op de shorts staan ook weer de logo’s van de club en adi. De kousen hebben dezelfde tint groen als de voetbalshirts van SE Palmeiras.

Zoals alle tenues van adidas zijn ook de shirts van Palmeiras uitgerust met de Climalite technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder nog meer foto’s van het tenue, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Melo, Borja, Lima, Eduardo en andere sterren.

Het nieuwe Palmeiras voetbalshirt kan je vanaf mei 2018 bestellen in deze SHOP! Check daar ook andere voetbalshirts van Zuid Amerikaanse clubs. Inclusief officiële bedrukking!