4 mei 2016

Palmeiras thuisshirt 2016-2017

Palmeiras en Adidas hebben het nieuwe shirt voor 2016-2017 officieel gelanceerd. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Palmeiras de Brasileirao Serie A wedstrijden gedurende 2016-2017 in het Allianz Parque. Het nieuwe shirt heeft vrijwel hetzelfde template als het Euro 2016 voetbalshirt van het nationale elftal van Duitsland en is zoals altijd ook weer een ode aan de Italiaanse roots van de Braziliaanse club. We bespreken het design van het nieuwe shirt van Palmeiras hieronder.

Palmeiras thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Palmeiras thuisshirt voor 2016-2017 is zoals altijd overwegend groen en bevat twee verschillende tinten groen. De romp van het shirt bevat drie verschillende verticale vlakken. Het linker vlak en rechter vlak hebben een donkerdere tint groen dan de verticale baan die over het midden van het shirt loopt. De mouwen hebben ook een lichtere tint groen. Verder is het shirt van Palmeiras uitgerust met een ronde hals. De bies aan de onderkant van de mouwen bevat een subtiele witte en rode lijn, waardoor het shirt geheel in stijl is van de Italiaanse vlag. De kleuren zijn een ode aan de oprichters van de club. In 1914 werd de club door Italiaanse migranten opgericht en heette de club nog Palestra Italia. In 1942 werd dit pas Palmeiras. De zijkanten van het nieuwe Palmeiras shirt zijn uitgerust met witte Adidas trademark strepen. Het logo van de Duitse kledingsponsor op de rechter borst is bovendien wit. Adidas is sinds 2007 kledingsponsor van de club en was dit eerder al in de periode 1977-1992. Hoofdsponsor Crefisa versiert het midden van het shirt. Crefisa is sinds 2015 de shirtsponsor van de Braziliaanse club. De linker borst is uitgerust met het logo van de club. Verder bevat zowel de binnenkant als de buitenkant van de kraag nog een speciaal detail. Hierin is de leus van de club verwerkt: ''Alviverde Imponente''. Dit betekent ''Imponerende groen-witten''. Het nieuwe Palmeiras thuistenue voor 2016-2017 wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten groene Adidas strepen. Bovendien zijn de logo's van de club en Adidas vertegenwoordigd op de shorts. De kousen zijn overwegend wit met aan de bovenkant een horizontale witte band en daarboven drie verticale Adidas stripes. Bovendien staan op de kousen de initialen van de club: SCP. De nieuwe Palmeiras tenues zijn uitgerust met de Adidas Climacool technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en afvoer van vocht waardoor de sterren van de club optimaal kunnen presteren. In dit nieuwe shirt schitteren sterren als Barrios, Mariano en Eduardo.

Palmeiras voetbalshirt kopen

Het nieuwe shirt van Palmeiras voor 2016-2017 kan je vanaf medio juni kopen in deze speciale shop voor Zuid Amerikaanse voetbalshirts. Directe levering en gratis verzending. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Palmeiras -shirt -2016-2017