10 oktober 2019

Officiële bedrukking Italië 3e voetbalshirt 2020-2021

In de EK kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland op 12 oktober 2019 draagt het nationale elftal van Italië voor het eerst het nieuwe 3e voetbalshirt. Wanneer Italië wint, heeft het zich officieel geplaatst voor het EK van 2020. Een nieuw voetbalshirt betekent ook een nieuwe bedrukking en deze bedrukking werd voor het eerst tentoongesteld op een speciaal event. De bedrukking betreft de officiële printing van de namen en nummers die de spelers op de achterkant van het nieuwe 3e shirt dragen. Het alternatieve uitshirt wordt door La Squadra Azzurra (het nationale elftal van Italië) gedragen tijdens de oefeninterlands ter voorbereiding op het EK van 2020.

Stijl, font en kleur Italië bedrukking 2020-2021

Het 3e voetbalshirt van het Italiaanse voetbalelftal is een ode aan het shirt dat het Italiaanse elftal droeg in een oefeninterland tegen het Argentijnse elftal op 5 december 1954 in Rome, welke met 2-0 gewonnen werd en bevat bovendien een speciale Renaissance print. Deze elementen komen ook terug in de namen en nummers op de achterkant van het voetbalshirt. De namen en nummers van Italië hebben een elegante look en dit komt niet in de laatste plaats door de kleur die men heeft gekozen voor de bedrukking, namelijk goud. Dit is ook de kleur van de logo's van Puma en de FIGC (de Italiaanse voetbalbond) op de borst. Het lettertype van de bedrukking is geïnspireerd door de architectuur in de Renaissance. De rugnummers en de namen van de spelers zijn vrij langwerpig. De rugnummers zijn bovendien uitgerust met een speciale rand aan de binnenkant. Deze band, bestaande uit diagonale blokken is geïnspireerd door de decoratieve stikmethode, die in de Renaissance (1300-1600) veelal gebruikt werd. De rugnummers bevatten aan de onderkant bovendien in het goud het logo van de voetbalbond, de letters van de spelers niet. Op de borst van het tenue dragen de spelers ook een borstnummer tussen het logo van Puma en de voetbalbond. Deze heeft dezelfde stijl als het rugnummer.

Check hieronder (met dank aan FootballNerds) nog meer afbeeldingen van het nieuwe Italië 3e shirt met officiële bedrukking en check ook het nieuwe Italië trainingspak voor 2020-2021.

Italië voetbalshirt met bedrukking bestellen

Het nieuwe Italië tenue kun je vanaf nu bestellen met officiële bedrukking in de onderstaande winkels. Het tenue heeft een prijs van € 89,95 voor volwassenen en voor kinderen is het tenue € 69,95. Mocht je het shirt willen bedrukken, dan komt hier nog € 15,- bij. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Italië shirt met officiële bedrukking in deze SHOP! 

of deze winkel!