Italië Euro 2024 uitshirt weer wit met Italiaanse kleuren

Het Italië uitshirt 2024-2025 is vandaag officieel gepresenteerd door de Italiaanse voetbalbond en adidas! Evenals het nieuwe thuisshirt straalt het uitshirt van  ‘’La Squadra Azzurra’’ de pure nationale trots uit! In dit uitshirt speelt het Italiaanse voetbalelftal de EK 2024 uitwedstrijden en de andere interlands op vreemde bodem gedurende de periode 2024-2025. Dit tenue wordt dus ook gedragen tijdens de kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026.

Teamgeist template in Italiaanse driekleur

Het Italië uitshirt 2024-2025 is overwegend wit en heeft, zoals alle adidas voetbalshirts voor de periode 2024-2025, alle kenmerken van het adidas TIRO24 template. Dit template is op zijn beurt weer geïnspireerd door het adidas Teamgeist template van 2006. Het template kenmerkt zich door het gebruik van verticale vlakken en golven. Op het Italië uitshirt zijn deze vlakken en golven in stijl van de andere kleuren van de Italiaanse vlag. Ter hoogte van de oksels bevindt zich een golvend vlak. Op de rechterkant is deze groen en op de andere kant rood. De adidas strepen daarboven hebben ook deze kleurencombinatie en hetzelfde geldt voor de golven op de zijkanten van het Italië EK 2024 uitshirt. Het Italië uitshirt is verder uitgerust met een brede witte v-hals, welke aan de achterkant twee blauwe banen bevat. Ook het adidas logo op de rechterborst is blauw. Op de linkerborst prijkt het logo van de Italiaanse voetbalbond, de Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC). De sterren boven het logo verwijzen naar de gewonnen WK’s van 1934,1938, 1982 en 2006. Een speciaal detail bevindt zich nog in de nek op de achterkant van het Italië uitshirt 2024-2025. Hier staat een zin uit het volkslied: "L'Italia chiamò!" (Italië roept). Op het voetbalshirt bevinden zich bovendien verticale witte lijnen. Dit betreft de adidas Heat.RDY technologie, voor een nog betere ventilatie en verkoeling.

Het Italië uittenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een blauw of wit voetbalbroekje (afhankelijk van welke kleur het voetbalbroekje van de tegenstander is) met aan de zijkanten een rode en groene golf. Deze lopen als het ware door van het voetbalshirt. Het short is bovendien uitgerust met de logo's van de Italiaanse voetbalbond en adidas. De sokken zijn wit en hebben ook details in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas Heat.RDY en AeroReady. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de adidas Heat.RDY technologie en de replica versie met de AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen meer getailleerd en hebben extra ventilatiezones.
  • Pasvorm: Replica - Normaal. Authentic - SlimFit

Italië uitshirt bestellen

Het Italië EK 2024 uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshops. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het replica voetbalshirt € 99,95 en het authentic voetbalshirt € 149,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) is het uitshirt € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken vanaf € 22,95. In deze winkels kun je het uitshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook de nieuwste trainingskleding! 

Italië Euro 2024 uitshirt weer wit met Italiaanse kleuren
Italië Euro 2024 uitshirt weer wit met Italiaanse kleuren