adidas lanceert Italië retro voetbalshirts

La Squadra Azzurra kan weer vooruit kijken! Na het mislopen van het WK in Qatar wordt het team geprepareerd voor de Nations League finales komende zomer en natuurlijk voor de kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op Euro 2024, waar het Italiaanse voetbalelftal met trots haar titel gaat verdedigen. Sinds begin dit jaar is adidas de kledingsponsor van het Italiaanse voetbalelftal en speelt Italië in frisse voetbalshirts van het Duitse sportmerk. Adidas en het Italiaanse voetbalbond hebben al een geschiedenis met elkaar. Het merk verzorgde namelijk ook al in de periode 1974-1979 de tenues van het Italiaanse voetbalelftal. Laat dat nu een perfecte inspiratie zijn voor de Italië retro voetbalshirts uit de Icons collectie. Voor verschillende teams heeft adidas een Icons collectie gelanceerd, geïnspireerd door de voetbalshirts van de jaren '80 en '90. De adidas Italië Icons collectie bevat een tweetal nieuwe retro voetbalshirts en een vet trainingspak, die we natuurlijk niet onbesproken mogen laten.

Italië Icon voetbalshirt jaren '90

Het adidas Italië ICON voetbalshirt is niet geïnspireerd door de voetbalshirts van de andere periode waarin het Duitse sportmerk de kledingsponsor was, maar markeert een andere belangrijke periode voor het Italiaanse voetbal. In 1990 werd het wereldkampioenschap voetbal namelijk georganiseerd in Italië en eindigde ''La Squadra Azzurra'''met spelers als Vialli, Baggio, Baresi, De Agostino, Donadoni,Schillaci, Serena en tal van andere sterren op de derde plaats. Nadat het Italiaanse voetbalelftal in de halve finale in Napels had verloren van het Argentinië van Diego Maradona, revancheerde het team zich in de troostfinale tegen Engeland. Het is ook de periode waarin adidas de adidas EQT lijn lanceerde. Het nieuwe adidas Italië ICON voetbalshirt heeft precies de looks van die periode. Het voetbalshirt is blauw en wordt gekenmerkt door de dunne verticale glimmende banen. Bovendien bevat het voetbalshirt op de zijkanten drie diagonale retro blokken, welke geheel in stijl zijn van de kleuren van de Italiaanse vlag: groen/wit/rood. Deze retro blokken waren het trademark van adidas, zoals we die nu kennen in de vorm van de adidas trademark strepen op de mouwen. Het voetbalshirt is natuurlijk ook uitgerust met de iconische adidas EQT collar. Dit is een combinatie tussen een V-hals en opstaande kraag. Daaronder prijkt het adidas logo in het goud en op het midden van de borst staat het logo van de Italiaanse voetbalbond. Dit betreft het logo van de Federazione Italiana Giuoco Calcio van de periode 1992-2000.

Italië Icon keepersshirt 1982

De adidas Italië retro collectie bevat ook een keepersshirt, dat geïnspireerd is door het Italië keepersshirt van 1982, het jaar waarin Italië wereldkampioen werd. Dit voetbalshirt werd onder andere gedragen door Dino Zoff. In 1982 was adidas overigens niet de kledingsponsor van het nationale elftal, maar verzorgde Le Coq Sportif de voetbalshirts van Italië. Het keepersshirt is lichtgrijs en bevat een ronde hals. Daarnaast is het keeperstenue uitgerust met blauwe cuffs en staan de adidas trademark strepen in het blauw op de mouwen. Op de borst staan de logo's van adidas en de Italiaanse voetbalbond.

De collectie bevat dus ook nog een trainingspak, welke ook in stijl is van de trainingspakken van de jaren '90. Het trainingsjack van het trainingspak is blauw met witte mouwen, welke op het midden de retro blokken in de kleuren van de Italiaanse vlag bevatten. Het trainingsjack is ook uitgerust met een ½ rits, waaronder de logo's van adidas en de Italiaanse voetbalbond staan. De trainingsbroek is donkerblauw en bevat ook op de zijkanten de retro blokken. Het trainingspak is gemaakt van een geweven materiaal. Dit materiaal werd door adidas in de jaren '90 voor de trainingspakken gebruikt en is een iets stugger dan het materiaal van de trainingspakken tegenwoordig.

De adidas Italië ICON collectie kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL). Het voetbalshirt en de trainingsbroek zijn € 80,-, terwijl het trainingsjack en het keepersshirt € 120,- zijn. Check ook andere Italië producten in deze winkel! Directe levering!

Bestel de Italië ICON retro voetbalshirts exclusief in de adidas SHOP! 

Italië ICON retro voetbalshirt 1990

Italië ICON retro voetbalshirts 1990