Italië Euro 2024 thuisshirt in stijl Italiaans DNA

Het nieuwe Italië Euro 2024 voetbalshirt is vandaag officieel gepresenteerd door de Italiaanse voetbalbond en adidas met het motto: ''OUR SHIRT. OUR CALL''! In dit tenue speelt het Italiaanse voetbalelftal de Euro 2024 thuiswedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026.  Tijdens het EK in Duitsland speelt het team van bondscoach Luciano Spalletti in poule B tegen Spanje, Kroatië en Albanië. Tijdens de uitwedstrijden draagt het team het nieuwe Italië uitshirt 2024-2025

Het pure DNA! 

Voor alle voetbalshirts van de landenteams waarvan adidas kledingsponsor is dit jaar, haalt het Duitse sportmerk de inspiratie uit het adidas Teamgeist 2006 template. Dit template gebruikte het merk al eerder voor veel voetbalshirts in de periode 2006-2007. Destijds was Puma nog de kledingsponsor van ‘’La Squadra Azzurra’’. Het template wordt vooral gekenmerkt door het eenvoudige design en de golven die in het voetbalshirt zijn verwerkt. Het Italië thuisshirt 2024-2025 straalt de pure Italiaanse trots uit en staat dus in het teken van het pure DNA van het land. Qua design heeft adidas het daarom ook vrij eenvoudig gehouden. Het Italië thuisshirt is weer azuurblauw met details in de nationale driekleur. De adidas strepen op de schouders zijn namelijk in stijl van de kleuren van de Italiaanse vlag: groen/wit/rood. Dit doet ons denken het Italië voetbalshirt van 1982, waarbij de drie kleuren van de Italiaanse vlag in de kraag waren verwerkt. 

Het Teamgeist template komt tot uiting in de witte golven op de zijkanten van het Italië thuisshirt. Verder is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals met aan de zijkanten en achterkant een witte lijn. Het adidas logo staat in het wit op de rechterborst en de linkerborst is uitgerust met het nieuwe logo van de Italiaanse voetbalbond, de Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC). De sterren boven het logo verwijzen traditiegetrouw naar de gewonnen wereldkampioenschappen van 1934, 1938, 1982 en 2006. Uiteraard bevat het tenue ook nog een detail. In de nek op de achterzijde staat een zin uit het volkslied van Italië: ‘’L’ITALIA CHIAMO’’ (Italië roept!). Het Italië thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Opvallend genoeg heeft het short geen adidas strepen, maar in plaats hiervan loopt de golf van het voetbalshirt door op het broekje. Het voetbalbroekje is ook uitgerust met de logo's van de voetbalbond en adidas. De sokken zijn blauw en bevatten een witte golf.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas Heat.RDY en adidas AeroReady. De authentic voetbalshirts bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts de AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de perfecte afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen meer getailleerd en bevatten extra ventilatiezones. 
  • Pasvorm: Replica - Normaal. Authentic - SlimFit

Italië voetbalshirt bestellen

Het adidas Italië thuisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels! Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. Het authentic voetbalshirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en is € 149,95! De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 23,-. In deze webshops kun je je Italië voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt die de spelers ook op het tenue dragen. 

Italië Euro 2024 thuisshirt in stijl Italiaans DNA
Italië Euro 2024 thuisshirt in stijl Italiaans DNA
Italië Euro 2024 thuisshirt in stijl Italiaans DNA