8 oktober 2019

Het groene Italië trainingspak voor 2020-2021

Het nationale elftal van Italië draagt vanaf nu een nieuw trainingspak! Tegelijkertijd met het nieuwe 3e shirt voor de periode 2020-2021 lanceerden de voetbalbond en kledingsponsor PUMA het nieuwe trainingspak. Dit pak wordt door La Squadra Azzurra gedragen tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de uitwedstrijden gedurende de periode 2020-2021. Het pak zien we dus onder andere terug in de voorbereiding op de interlands tijdens Euro 2020 en andere interlands gedurende deze periode.

Groene Italië trainingstrui en trainingsbroek 2020-21

Het nieuwe Italië trainingspak heeft dezelfde kleuren als het 3e shirt van het nationale elftal. De trainingstrui van het pak is namelijk groen. Deze kleur is geïnspireerd door het voetbalshirt dat het Italiaanse voetbalelftal droeg tijdens de interland tegen Argentinië op 5 december 1954 in het Stadio Olimpico in Rome. Italië won deze wedstrijd met 2-0. Het groene voetbalshirt werd alleen gedragen tijdens deze interland en verder alleen maar door verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Italië. De training top van Italië bevat verder marineblauwe details, als verwijzing naar de kleur van het thuisshirt. Deze donkerblauwe accenten komen terug in de taping over de schouders en een vlak ter hoogte van de ellebogen. De trainingstrui wordt verder gekenmerkt door de hoge hals met een (verborgen) rits tot de borst. Het logo van de Italiaanse voetbalbond en de logo's van Puma op de training sweater zijn goud. De gouden details zijn een verwijzing naar de prijzenkast van het elftal van bondscoach Roberto Mancini. Het Italiaanse elftal won namelijk vier keer het WK en één keer het EK. Het pak bevat ook weer de nodigde functionele details. Zo zijn de raglanmouwen van de trainingstrui aan de onderkant uitgerust met duimgaten, waardoor de top nog strakker om het lichaam valt. Ook de combinatie van polyester en elasthaan bewerkstelligt dit effect.

Het groene Italië trainingspak wordt compleet gemaakt door een donkerblauwe trainingsbroek. Ook deze trainingsbroek bevat weer gouden logo's van de FIGC en Puma. De Italië trainingsbroek is verder uitgerust met een tailleband aan de bovenkant, waarmee de fit van de broek aangepast kan worden. Daarnaast bevat de broek twee zakken met een rits en heeft de trainingsbroek een tapered fit. Dit houdt in dat de trainingsbroek met name getailleerd valt rondom de kuiten en enkels. Zoals alle trainingskleding van Puma is ook dit Italië trainingspak uitgerust met de Dry Cell technologie van Puma, welke zorgt voor ventilatie, verkoeling, en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen trainen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het pak dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Chiellini, Bonucci, Sensi, Immobile, Verratti, Grifo, Chiellini, Frello en nog meer spelers.

Italië trainingspak Euro 2020 bestellen

Het groene pak van Italië kun je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen. De trainingstrui is voor volwassenen € 69,95 en voor kinderen € 59,95. De trainingsbroek is voor volwassenen € 54,95 en voor KIDS € 49,95. De pakken zijn beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, XS, S, M, L, XL en XXL. Directe levering!

Bestel het nieuwe Italië trainingspak exclusief in deze SHOP! 

OF deze SHOP