Italië 3e voetbalshirt 2020-2021

Het nieuwe 3e shirt van het Italiaanse voetbalelftal voor Euro 2020 is vandaag officieel gelanceerd door de Italiaanse voetbalbond en kledingsponsor PUMA. In dit nieuwe tenue speelt Italië de uitwedstrijden tijdens het EK van 2020 en bovendien een aantal kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 gedurende 2020-2021. Ook dit jaar is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van Italië. Deze functie heeft het Duitse sportmerk al sinds 2003 en beide partijen hebben in ieder geval nog een contract tot na de zomer van 2020.

Ben je direct fan van het groene Italië voetbalshirt? Bestel het exclusief in deze SHOP of deze winkel! 

Het groene Italië ''Renaissance'' uitshirt voor 2020-2021

Het nieuwe Italië uitshirt staat symbool voor een nieuw hoofdstuk voor ''La Squadra Azzurra'' als mix van talenten en ervaren krachten. Momenteel zijn twaalf spelers uit de selectie van het elftal jonger dan 25 jaar. Dat is wel eens anders geweest! Puma heeft verschillende inspiratiebronnen gebruikt voor het nieuwe Euro 2020 tenue van het Italiaanse voetbalelftal. Het voetbalshirt is bijna geheel groen en deze kleur verwijst naar de ''Maglia Verde'' (het groene voetbalshirt), dat het Italiaanse elftal droeg tijdens de wedstrijd tegen Argentinië in het Stadio Olimpico in Rome op 5 december 1954. Door doelpunten van Frignani en Galli won het Italiaanse voetbalelftal deze wedstrijd met 2-0. Dit groene voetbalshirt werd overigens alleen in deze wedstrijd gedragen door het nationale elftal. Wel werd het groene tenue meerdere keren als thuisshirt gedragen door verschillende Italiaanse jeugdelftallen.

Het Italië 3e voetbalshirt bevat verder een all-over print van ruiten en andere geometrische vormen. Deze print is geïnspireerd door de Renaissance en is een ode aan de geschiedenis, het nu en de toekomst van Italië. Uiteraard bevat het uittenue ook azuurblauwe details. Deze komen terug in de V-hals, de gevouwen kraag en de bies aan de onderkant van de mouwen. De biesjes bevatten ook nog drie kleine strepen in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen, wit en rood. Deze strepen komen samen met de naam van het land terug aan de achterkant van de kraag. De gouden accenten op het nieuwe uittenue geven het uitshirt van Italië een nog elegantere look. De logo's van de Italiaanse voetbalbond FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio) en Puma op de borst zijn namelijk goud. Goud is natuurlijk een verwijzing naar de indrukwekkende prijzenkast van Italië. Het land won vier keer het WK (1934, 1938, 1982 en 2006) en één keer het EK (1968). Het uittenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje. De kousen van het tenue zijn ook overwegend groen met aan de bovenkant een blauwe band.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe voetbalshirt van het Italiaanse voetbalelftal, welke vanaf nu gedragen wordt door sterren als Insigne, Sensi, Luiz Frello, Bonucci, Immobile, Verratti, Chiellini, Barella en nog meer sterspelers.

Groen Italië voetbalshirt 2020-21 bestellen

Het groene Italië voetbalshirt voor 2019-2021 kun je vanaf nu kopen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176. De voetbalbroekjes van Italië bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je de tenues van La Squadra Azzurra ook bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel het nieuwe Italië voetbalshirt exclusief in deze SHOP! 

of deze winkel! 

Groen Italië voetbalshirt 2019-2020