De offiële bedrukking voor de Frankrijk voetbalshirts voor Euro 2016 zijn afgelopen week ook officieel gelanceerd door Nike en de voetbalbond van Frankrijk. Dit betreft de printing van de namen en nummers, die de spelers op het voetbalshirt zullen dragen tijdens Euro 2016 en tijdens de WK kwalificatiewedstrijden gedurende 2016-2017. Deze officiële bedrukkingen dragen Les Bleus dus in ieder geval op de voetbalshirts tijdens de poulewedstrijden tijdens het EK, tegen Zwitserland, Albanië en Roemenië. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 is Frankrijk ingedeeld in poule A met Nederland, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. De officiële printing van Frankrijk bestaat niet alleen uit een rugnummer en de naam van de speler, maar ook uit een borstnummer. Dit is een door de FIFA en UEFA gesteld vereiste. We bespreken zowel de stijl van de bedrukking voor het Frankrijk thuisshirt voor het EK van 2016 als voor het uitshirt van 2016. Bovendien geven we aan waar je deze kunt kopen.

Stijl officiële bedrukking Frankrijk voetbalshirts 2016-2017

De bedrukking voor het Frankrijk thuisshirt voor Euro 2016-2017 is overwegend wit. Voor de kleur wit is gekozen, omdat dit contrasterend is aan de kleur van het thuisshirt van Frankrijk (blauw). Het font of lettertype van de officiële printing van Frankrijk is vrij statig en heeft wat weg van de officiële Premier League bedrukking. De rugnummers bevatten een zilveren omlijning en aan de onderkant het logo van de Franse voetbalbond FFF. Ook het logo van de voetbalbond aan de onderkant van deze bedrukking is zilver. In dit logo is een ster verwerkt, welke verwijst naar het gewonnen EK van 1998. De letters van de namen van de sterspelers op de achterkant van het shirt bevatten geen zilveren lijnen en ook niet het logo van de FFF aan de onderkant. Het borstnummer van het voetbalshirt heeft dezelfde stijl als het rugnummer en staat op het midden van de borst.

Het Frankrijk Euro 2016 uitshirt is overwegend wit. Voor de officiële bedrukking van dit voetbalshirt hebben de FFF en Nike voor een donkere kleur gekozen: navy blauw. Zowel de rugnummers als de namen van de spelers zijn overwegend navy. De omlijning van de rugnummers is wit en ook aan de onderkant van deze rugnummers is het logo van de voetbalbond te vinden. De namen van de spelers zijn navy blauw, alsook het borstnummer op de voorkant. Deze bedrukking heeft dezelfde stijl als de printing voor het thuisshirt. Deze printing is van een ultra-licht materiaal gemaakt, zodat de shirts van de spelers niet zwaarder worden door de bedrukking! Check hieronder de foto's van de officiële bedrukkingen voor de Frankrijk voetbalshirts voor Euro 2016 en de periode erna. Deze bedrukking wordt gedragen door sterren als Pogba, Benzema, Matuidi, Ribery, Varane, Evra, Griezmann, Giroud en nog meer andere sterren.

Check hieronder een overzicht van welk rugnummers & borstnummer de spelers van het nationale elftal dragen tijdens het EK.

Frankrijk voetbalshirt 2016-2017 met officiële bedrukking kopen

De Frankrijk voetbalshirts met officiële bedrukking kan je slechts in een aantal shops kopen en zijn duurder dan de shirts zonder bedrukking. De extra prijs van officiële bedrukking is ongeveer € 20,- bovenop de prijs van de voetbalshirts, welke voor volwassenen € 80,- zijn en voor kinderen ongeveer € 70,-. Wil je andere Frankrijk producten kopen of goedkopere t-shirts, trainingsshirts, trainingspakken of andere merchandising? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!


Koop het Frankrijk shirt met officiële bedrukking in deze officiële shop

of in de Frankrijk Nike shop! 


Bedrukking -frankrijk -thuisshirt -2016-2017

Frankrijk -print -2016-2017-2

Rugnummers Frankrijk EK 2016-2017

Check hieronder het overzicht van de rugnummers, welke de spelers van het nationale elftal van Frankrijk dragen tijdens het EK. Tijdens de kwalifcatie- en oefenwedstrijden voor het WK zullen de spelers van Les Bleus weer andere nummers dragen. 

Keepers
1      Hugo Lloris
16    Steve Mandanda
23    Benoît Costil
Verdediging
2      Christophe Jallet
3      Patrice Evra
4      Adil Rami
5      Eliaquim Mangala
19    Bacary Sagna
17    Lucas Digne
21    Laurent Koscielny
22    Samuel Umtiti
Middenveld
6      Yohan Cabaye
13    N'Golo Kanté
14    Blaise Matuidi
18    Moussa Sissoko
15    Paul Pogba
12    Morgan Schneiderlin
Aanval
7      Antoine Griezmann
8      Dimitri Payet
9      Olivier Giroud
10    André-Pierre Gignac
11    Anthony Martial
20    Kingsley Coman