17 maart 2016

Frankrijk uitshirt 2016-2017

Het nieuwe Frankrijk uitshirt voor Euro 2016 en de periode 2016-2017 is vandaag officeel gelanceerd door de Franse voetbalbond FFF en kledingsponsor Nike. Les Bleus speelt in dit nieuwe Euro 2016 voetbalshirt de uitwedstrijden tijdens het EK in eigen land en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens Euro 2016 is Frankrijk ingedeeld in poule A met Albanië, Zwitserland en Roemenië. Tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 is Frankrijk ook ingedeeld in poule A met het Nederlands Elftal, Zweden, Bulgarije, Luxemburg en Wit Rusland. Het nieuwe voetbalshirt van Les Bleus wordt waarschijnlijk op 29 maart in de wedstrijd tegen Rusland al in gebruik genomen. Het Frankrijk uitshirt haalt inspiratie uit de kleuren van de Franse vlag.

Frankrijk Euro 2016 voetbalshirt

Het nieuwe Frankrijk uitshirt 2016-2017 is overwegend wit en gebaseerd op het Nike Vapor Kit template. Tevens is het design zowel blauwe als (bordeaux) rode accenten rijk. De rechter mouw is blauw en wordt afgesloten door een bies met subtiele blauwe en witte streepjes. De andere mouw is overwegend bordeaux rood en bevat eenzelfde bies maar dan met dunne bordeaux rode en witte strepen. Ook de schouders kennen deze kleurverdeling. Over de mouwen en schouders komt een krijtstreep design terug. Verder is het Frankrijk voetbalshirt een kleine v-hals met daaromheen een navy blauwe strip rijk. Deze strip komt ook terug aan de zijkanten van het voetbalshirt. De rechter borst bevat het logo kledingsponsor Nike in het blauw en de andere borst bevat het logo van de FFF ( Fédération Française de Football – FFF). Nike is sinds 2011 kledingsponsor van de Franse voetbalbond. Hiervoor was Adidas dit. Boven het logo prijkt een ster, welke verwijst naar het gewonnen WK van 1998 in eigen land. Het nieuwe Frankrijk uittenue 2016-2017 wordt gecompleteerd door een wit short met blauwe en accenten langs de zijkanten. Ook hierop zijn de logo's van de FFF en Nike vertegenwoordigd zijn. De kousen zijn blauw en kennen een witte Nike swoosh. Check hieronder de foto's van het nieuwe voetbalshirt waarin vanaf eind maart sterren als Benzema, Pogba, Martial, Griezmann, Varane en Giroud zullen gaan schitteren. Check ook meer info over het nieuwe Frankrijk thuisshirt 2016-2017.

Frankrijk EK 2016 voetbalshirts kopen

Het nieuwe Frankrijk uitshirt 2016-2017 kan je vanaf eind maart kopen in de onderstaande shops voor kinderen en volwassenen. De prijs van het voetbalshirt voor volwassenen is ongeveer € 70,- en voor volwassenen € 80,-. Uiteraard zijn de shorts en kousen ook beschikbaar. Bovendien kan je de Frankrijk voetbalshirts laten voorzien van de officiële Frankrijk Nike bedrukking. Deze printing bestaat uit een borstnummer, rugnummer en de naam van de spelers. Andere of goedkopere Les merchandising kopen zoals t-shirts en trainingskleding of de prijzen vergelijken? Check dan ook het overzicht hiernaast. Directe levering en gratis verzending!

Koop het in de officiële LES BLEUS SHOP VAN NIKE!

of  de officiële Frankrijk shop

of in deze shop!

Frankrijk Uitshirt Euro 2016

Frankrijk Uitshirt Euro 2016 2


Technische informatie Frankrijk authentic voetbalshirt

Frankrijk en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.