11 januari 2017

Officiële adidas ARGENTUM 2017 voetbal

De nieuwe adidas ARGENTUM 2017 voetbal is afgelopen week officieel bekend gemaakt door het Duitse sportmerk en de Argentijnse voetbalbond Asociación del Fútbol Argentino (AFA). Met deze bal spelen alle clubs in de Argentijnse competitie, de Primera Division, gedurende 2017. Zoals adidas altijd doet, heeft deze bal ook een naam gekregen: de ARGENTUM. Hieronder bespreken we het design van de voetbal, welke hetzelfde template heeft als de Euro 2016 Beau Jeu voetbal van adidas, waarmee tijdens het EK van 2016 in Frankrijk gespeeld werd.

De nieuwe adidas ARGENTUM 2017 voetbal is wit en bevat een print in verschillende tinten blauw in de vorm van een X over de panels. Deze verschillende tinten blauw representeren de kleuren van de Argentijnse vlag. In deze print is een Argentijnse zon verwerkt, welke goud is. Verder staan de logo's van de AFA en adidas op de voetbal. Boven het logo van de AFA staan twee sterren. Deze sterren zijn een verwijzing naar de gewonnen WK's van het nationale elftal in 1978 en 1986.

Qua panels en materialen heeft de nieuwe Argentinië voetbal dezelfde kenmerken als de adidas EURO 2016 Beau Jeu voetbal. Dit betekent dat de bal zes panels bevat in de vorm van een soort windmolens. Het meest karakteristieke aan de nieuwe voetbal zijn de kenmerken met betrekking tot de vlucht van de bal. In vergelijking met voorgaande ballen lijkt de adidas ARGENTUM voetbal sneller dan ooit te voren en minder te fladderen dan voorgaande ballen van Adidas. Bovendien zijn er verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de grip, het baloppervlak en de zichtbaarheid van de bal. De nieuwe adidas ARGENTUM 2017 voetbal heeft dus een perfecte vlucht, nauwkeurigheid en controle. Check hieronder de foto's van de nieuwe adidas ARGENTUM 2017 voetbal, waarmee clubs als River Plate en Boca Juniors spelen in de Argentijnse Primera Division gedurende dit seizoen.

Scoor de nieuwste adidas voetballen voor 2017-2018 in de officiële adidas SHOP

of in deze de online STORE

Adidas -argentum -2017-voetbal

Argentum -adidas -2017-bal