6 oktober 2017

Officiële Italië bedrukking voor voetbalshirt 2018-2019

Een dag nadat het nieuwe Italië WK 2018 voetbalshirt bekend is gemaakt door de Italiaanse voetbalbond en Puma, is ook de bedrukking van het nieuwe tenue gepresenteerd. Dit betreft de officiële printing van de namen en nummers van de spelers van het nationale elftal op het voetbalshirt. Tijdens internationale wedstrijden en dus ook tijdens het WK dragen de nationale elftallen een borstnummer op de voorkant van het shirt en een rugnummer en de naam van de spelers op de achterkant van het shirt. Dit is een vereiste van de FIFA. Bij het Italië shirt staan de namen van de spelers boven het rugnummer op de achterkant van het nieuwe shirt. Check hieronder meer over de stijl van de officiële en originele bedrukking van La Squadra Azzurra.


De officiële bedrukking van het nieuwe Italië tenue heeft een opvallend design en vorm. In tegenstelling tot het klassieke font dat de Italië bedrukking van 2016-2017 had, heeft de nieuwe bedrukking een wat moderner design. Zo bevat ieder rugnummer openingen op bepaalde plaatsen. De bedrukking op het Italië thuisshirt is overwegend wit en de rugnummers bevatten grijze accenten. In de rugnummers zijn verder vier sterren verwerkt. Deze sterren zijn een verwijzing naar de gewonnen WK's van het Italiaanse voetbalelftal in 1934, 1938, 1982 en 2008. Bovendien bevatten de rugnummers het logo van de Italiaanse voetbalbond. Dit logo is monochroom, wat betekent dat deze bijna niet zichtbaar is. De namen van de spelers hebben een wat speelser design en bevatten geen grijze accenten. In de letters van de namen van de spelers zijn ook niet het FIGC logo en de vier sterren verwerkt. Het borstnummer op de voorkant van het tenue heeft dezelfde stijl als het rugnummers.

Het lijkt erop dat Puma deze bedrukking ook doorvoert bij andere nationale teams die het Duitse sportmerk onder haar hoede heeft. Dit zijn onder andere landen als Uruguay, Kameroen, Ghana, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland. Check ook het gepresenteerde Italië thuisshirt voor 2017-2018.

Vanaf nu is het mogelijk het nieuwe Italië shirt te bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt dus de officiële bedrukking gebruikt. De extra prijs van het bedrukken van je shirt met de originele printing is €19,95. Deze prijs komt bovenop de prijs van het shirt, welke € 84,95 voor volwassenen is en € 69,95 voor kinderen. Wil je andere producten van Italië kopen? Check het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het Italië shirt met officiële bedrukking direct in deze winkel!