5 oktober 2017

Italië thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Italië thuisshirt voor 2018-2019 is vandaag officieel gelanceerd door de Italiaanse voetbalbond en kledingsponsor Puma. Dit gebeurde tijdens een speciale campagne waarin keeper Buffon de hoofdrol speelde. Daarover straks meer. In dit nieuwe shirt speelt het keurkorps van Giampiero Ventura de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020. Puma is dit seizoen weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe shirt. Het Duitse sportmerk is sinds 2003 kledingsponsor van de vertegenwoordigende elftallen van Italië en beide partijen verlengden in 2015 het contract tot na 2020. Check hieronder de details van het nieuwe shirt.

Wil je direct het nieuwe Italië voetbalshirt voor het WK van 2018 bestellen? Doet dat exclusief in deze SHOP. Inclusief officiële bedrukking!

Italië voetbalshirt en tenue WK 2018

Het nieuwe Italië thuisshirt voor 2017-2018 heeft een symbolische betekenis. Het shirt is namelijk een ode aan de 20 jarige carrière van Gianluigi Buffon bij het nationale elftal. De keeper van Juventus speelde als negentienjarige keeper zijn eerste interland voor het elftal op 29 oktober 1997 in en tegen Rusland. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel (1-1). Twintig jaar, 171 interlands, een gewonnen WK(2006), zes WK deelnames en vele prijzen als beste beste doelman later, is Buffon nog steeds de onomstreden keeper van het Italiaanse voetbalelftal. Het mag dan ook niet onopvallend genoemd worden, dat het nieuwe shirt gepresenteerd werd in Carrara in Toscane, de plaats die bekend staat als de marmeren stad en de plaats waar Buffon is geboren. Daarnaast heeft het nieuwe tenue ook nog een Nederlands tintje. ''Kamp Seedorf'' werd gevraagd om in elk land waar Buffon speelde een graffiti print te maken met Buffon in de hoofdrol. Dit gebeurde onder andere in Parijs, Tokio, Berlijn, Johannesburg, Rio de Janeiro en Moskou. De laatste graffiti print van ''Kamp Seedorf'' als ode aan Buffon werd natuurlijk onthuld in Turijn, de thuishaven van de club van Buffon, Juventus. 

Dan het design van het nieuwe shirt van Italië. Het voetbalshirt van Italië heeft een vrij standaard design. Het nieuwe voetbalshirt is overwegend blauw en wordt gekenmerkt door het gradient design over de borst. Over de borst bevindt zich namelijk een vlak met dunne puntjes. Ook de Puma T7 strip over de mouwen heeft dit design. Hiermee is het nieuwe shirt geïnspireerd door het nieuwe evoKNIT design van Puma. Dit is het nieuwe template van de Duitse kledingsponsorr. Verder is het voetbalshirt van La Squadra Azzurra ook uitgerust met donker blauwe details. Deze komen terug in de v-hals en in de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze bies is tevens uitgerust met een speciaal detail. Hier bevinden zich namelijk ook drie kleine verticale strepen in de kleuren van de Italiaanse vlag: groen/wit/rood. De Italiaanse driekleur bevindt zich  bovendien aan de achterkant van het voetbalshirt, net onder de hals.  De rechter borst en de mouwen bevatten de ''cat'' van kledingsponsor Puma en op de linker borst prijkt het logo van de Italiaanse voetbalbond FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio). Dit betreft een geheel nieuw logo. Boven dit logo prijken vier sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's in 1934, 1938, 1982 en 2006.

Het nieuwe Italië tenue wordt compleet gemaakt door door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een gradient strip en aan de onderkant een navy blauwe strip. Op de shorts staan ook de logo's van de voetbalbond en Puma. De kousen van het nieuwe thuistenue van Italië zijn ook geheel blauw en bevatten uitingen van de voetbalbond en Puma. Het nieuwe tenue van La Squadra Azzurra wordt voor het eerst gedragen door Buffon als keepersshirt in de wedstrijd tegen Macedonië op 6 oktober 2017. De spelers dragen dit shirt voor het eerst in de interland tegen Albanië.  Het shirt wordt dus vanaf nu officieel gedragen door sterren als Bonucci, Chiellini, De Rossi, Barzagli, Marchisio, Insigne, Immobile, Candreva en andere sterspelers. Check ook het nieuwe trainingspak. of het nieuwe Italië uitshirt voor 2018-2019. 

Italië voetbalshirt kopen

Het nieuwe shirt van Italië kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. Dit voetbalshirt kan je zowel voor kinderen als volwassenen bestellen. Het nieuwe trikot heeft ongeever een prijs van € 84,95 voor volwassenen en voor kinderen €69,95. In deze shops kan je het nieuwe shirt van Italië ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of die van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële bedrukking gebruikt. Wil je andere producten van het nationale elftal kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop het nieuwste Italië shirt in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking)

of deze winkel