19 maart 2018

Italië uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van het Italiaanse voetbalelftal is vandaag officieel uitgebracht door kledingsponsor Puma en de Italiaanse voetbalbond. In dit nieuwe shirt speelt de equipe van bondscoach Di Biago de uitwedstrijden in de UEFA Nations League en de overige kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende 2018-2019. Dit shirt was eigenlijk bedoeld om tijdens het WK in Rusland in te schitteren. In de play-offs tegen Zweden delfden de Italianen het onderspit, waardoor het land voor het eerst sinds 1958 niet aanwezig is op het wereldkampioenschap. Puma is in ieder geval weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uitshirt van La Squadra Azzurra. Deze functie vervult het merk sinds 2003. Beide partijen hebben een langjarige deal. Meer weten over het nieuwe uitshirt van Italië? Check hieronder de details!

Ben je direct fan van het shirt? In deze SHOP kan je het direct voor kinderen en volwassenen bestellen! 

Wit Italië uit shirt en tenue 2018-2019

Het thema van alle nieuwe uitshirts van de nationale elftal waarvan Puma kledingsponsor is, is de trots van de spelers en fans voor het nationale elftal. Om deze reden is er gekozen voor een clean design, zodat alle elementen die verwijzen naar het land mooi tot uiting komen in het shirt. Alle nieuwe uitshirts van Puma (dus ook van landen als Uruguay, Senegal, Servië, Zwitserland, Ivoorkust, Ghana en Kameroen) zijn wit. Het nieuwe Italië uitshirt voor 2018-2019 is dus ook bijna geheel wit en bevat bovendien de azuurblauwe details van het thuisshirt en de vlag van het land. Deze details komen terug in een band aan de onderkant van de crew neck en aan de achterkant van de hals. Bovendien is de bies aan de onderkant van de mouwen blauw. In de bies is nog een ander opvallend detail verwerkt. Hier bevindt zich namelijk de Italiaanse driekleur (groen/wit/rood) in de vorm van drie kleine blokken. Het logo van sportmerk Puma prijkt zowel op de rechter borst als op de mouwen. Ook de achterkant van het nieuwe uittenue is uitgerust met een nieuw detail. Net onder de kraag bevindt zich een afbeelding van de Italiaanse vlag met een gouden omlijning. De linker borst is uitgerust met het embleem van de Italiaanse voetbalbond, Federazione Italiana Giuoco Calcio (FIGC). Boven dit embleem staan vier gouden sterren.Deze sterren refereren naar tijden dat La Squadra Azzurra beter presteerde. In 1934, 1938, 1982 en 2006 werden de Italianen namelijk wereldkampioen.

Het nieuwe uittenue van het Italiaanse voetbalelftal wordt dit jaar niet gecompleteerd  door een blauw voetbalbroekje, maar door een overwegend wit short. Dit witte broekje bevat aan de onderkant een blauwe band en aan de zijkanten een brede witte band. Bovendien zijn de broekjes uitgerust met de logo’s van Puma en de voetbalbond. De kousen zijn ook overwegend wit en bevatten blauwe details. Zoals alle tenues zijn de nieuwe Italie tenues uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic tenues van het Italiaanse voetbalelftal zijn daarnaast uitgerust met de nieuwe evoKNIT technologie. Deze technologie zorgt er niet alleen voor dat de shirts getailleerd om het lichaam vallen. Het zorgt er bovendien voor dat zweet nog beter naar de buitenkant van de tenues wordt getransporteerd. Daarnaast houdt dit systeem de spelers nog beter op temperatuur. Een ander kenmerk van deze technologie is dat het tenue geen naden bevat, waardoor de spelers nog minder hinder ondervinden van het shirt. Daardoor kunnen ze nog beweeglijker zijn.

Het nieuwe tenue wordt voor het eerst gedragen in de oefenwedstrijd tegen Argentinië op 23 maart of in de uitwedstrijd tegen het nationale elftal van Engeland op 27 maart 2018. Dit tenue wordt de komende twee jaar gedragen. Pas in maart 2020 wordt er weer een nieuw uitshirt uitgebracht. Eerder werd al het nieuwe Italië thuisshirt voor 2018-2019 gelanceerd. Check hieronder nog meer foto's van het nieuwe shirt dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Chiellini, Insigne, Bonucci, Candreva, Immobile, Marchisio en andere spelers.

Italië voetbalshirt bestellen

Het nieuwe uitshirt van Italië kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit shirt is zowel beschikbaar voor kinderen (maat 128, 140, 152, 164, 176) als voor volwassenen (maat S, M, L,XL en XXL). De prijs van het tenue voor KIDS is ongeveer € 70,- en voor volwassenen € 85,-. In deze webshops kan je het tenue van Italië laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Check bovendien het bijbehorende voetbalbroekje (€ 35,,-) en kousen (€ 18,-) in deze shops. Of check het overzicht met goedkope Italië producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Italië shirt in deze SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze winkel