14 november 2017

Nottingham Forest Retro Shirt Europacup I Finale 1980

Nostalgisch retro voetbalshirt van Nottingham Forest welke gebaseerd is op een shirt uit een zeer succesvolle periode van de Engelse club. In deze periode won Forest onder andere twee keer de Europacup I en een Engelse landstitel Nottingham Forest is de enige club die vaker de Europacup I heeft gewonnen dan de landstitel. Ook is Forest de enige club die de Europacup I won en ooit ook degradeerde naar de 3e divisie. Deze periode werd ingezet nadat Brian Clough werd aangesteld als trainer in het jaar 1975. COPA heeft in samenwerking met Nottingham Forest een aantal retro shirts gelanceerd die gebaseerd zijn op deze succesvolle periode van de club. Hieronder vindt u meer informatie over het Forest retro voetbalshirt welke onder andere werd gedragen tijdens de Europacup I finale tegen HSV in 1980.

Nu al enthousiast over het nieuwe Nottingham Forest retro voetbalshirt? Scoor dit shirt in deze retro shop!

Na promotie in het seizoen 1976-77 naar het hoogste Engelse niveau zou Nottingham Forest geschiedenis schrijven. De club veroverde het seizoen erna namelijk direct de landstitel. Hierdoor speelde Forest in het seizoen 1978-1979 Europees voetbal. De club bereikte de Europa Cup I finale én won deze ook direct. Het seizoen erna mocht Forest wederom deelnemen aan het toernooi. Dit om de titel te kunnen verdedigen en eventueel te prolongeren. In de finale van 1979 werd er met 1-0 gewonnen van het Zweedse Malmo FF. In zijn Europese debuut maakte Francis het winnende doelpunt voor de Foresters.

Europees was het seizoen 1979-1980 voor Nottingham Forest wederom succesvol. In de Engelse competitie eindigde de club als vijfde. Tijdens de Europacup I bereikte de club wederom de finale. In de Eerste ronde was Nottingham Forest te sterk voor het Zweedse Oster. En in de Tweede ronde werd het Roemeense Argeș Pitești uitgeschakeld. Dynamo Berlin was de tegenstander in de kwartfinale. Over twee wedstrijden was Forest met 3-2 te sterk. In de halve finale waren de Engelsen net iets sterker dan Ajax. In de eerste wedstrijd werd thuis de basis gelegd (2-0). In de uitwedstrijd in Amsterdam stond de defensie goed en wist Ajax maar 1 keer te scoren. Hierdoor bereikte Nottingham Forest opnieuw de finale. In deze Europacup I finale in 1980 moest er gespeeld worden tegen het Duitse HSV. In het Bernabeau stadion in Madrid maakte Robertson het enige doelpunt van de wedstrijd. Zodoende mocht de beker weer mee terug genomen worden naar Nottingham. Andere spelers die de finale speelden waren ondere andere Martin O'Neill, Gary Mills, Garry Birtles en John MacGovern.

Nottingham Forest retro voetbalshirt Europa Cup I Finale 1980

Het Nottingham Forest retro shirt van het merk COPA is gebaseerd op het voetbalshirt welke door de spelers van Forest gedragen werd tijdens de gewonnen Europacup I finale in 1980. Het Nottingham Forest shirt is overwegend rood met een witte v-hals en witte biesjes. De linkerborst bevat het embleem van Forest met daaronder de tekst: EUROPEAN CUP FINAL MADRID 1920. Het embleem van Forest bevat een boom uit Sherwood Forest in Nottinghamshire met daaronder golvende lijnen welke de rivier de Trent moeten voorstellen. Een mooi en nostalgisch retro shirt voor de echte voetballiefhebber!

Nottingham Forest retro shirt Europa Cup I Finale 1980 kopen

Het nieuwe Nottingham Forest retro voetbalshirt van COPA kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. Het retro shirt heeft een prijs van € 59,95 en dan krijgt je er ook nog eens een luxe cadeaubox van het merk bij. COPA en Forest hebben naast dit retro shirt ook andere shirts gelanceerd.

Scoor alle nieuwe officiële Nottingham Forest retro voetbalshirts in deze vintage SHOP!