16 november 2017

Copa lanceert iconisch Nottingham Forest retro shirt!

Engeland, waar voetbal in elke vezel van de samenleving terug is te vinden heeft een aantal hele grote clubs met veel geschiedenis. Nottingham Forest is zo’n club met een rijke geschiedenis! De club die in 1865 is opgericht door een aantal spelers begon in de tweede league van Engeland, de ‘Football Alliance’. Later gingen de eerste en tweede league samen en won Nottingham Forest zelfs de FA Cup in 1898. De jaren daarna presteerde de club alsmaar beter en in het seizoen 1988/1989 wonnen ze zelfs de League Cup! Dat jaar wordt door velen nog steeds gezien als het beste jaar van de voetbalclub. Copa heeft van dit jaar een retro replica shirt gemaakt wat een iconisch symbool is voor de club! Lees hieronder meer over dit geweldige shirt!

Ben jij nu al fan van dit klassieke shirt? Haal jouw Nottingham Forest retro shirt dan in deze shop!

 

Design Nottingham Forest retro shirt

Het nieuwe retro shirt van Copa is een echte klassieker! De ontwerper van Copa heeft al zijn werk overtroffen door dit Nottingham Forest retro shirt te ontwerpen. Het oude klassieke shirt wat tijdens de League Cup finale werd gedragen is zo goed nagemaakt dat er alleen maar positieve reacties zijn geweest op dit shirt. Hieronder wordt het shirt nader uitgelegd.

Te beginnen bij de bovenkant van het shirt, de kraag. De kraag van het Copa retro shirt is in dezelfde stijl gemaakt en heeft ook dezelfde witte kleur gekregen. Dit geldt ook voor de dunnen strepen aan het uiteinde van de kraag die rood en zwart zijn. Deze rood/zwarte kleurcombinatie is ook gebruikt voor de uiteinde van de mouwen. Dit uiteinde is aan de voorkant wit, maar veranderd op de helft van de mouw in een rood/zwarte kleur.

Het shirt zelf is gemaakt van een rode stof dat dezelfde kleur is als het officiële shirt uit 1988, maar heeft wel een aantal witte details. Het meest opvallende detail is de sponsor die op het shirt gedrukt is. ‘HIPSTONES Fine Beers’ was toen der tijd de sponsor van het shirt en daarom heeft Copa besloten deze bedrukking weer te gebruiken. Een ander detail van het shirt is het logo. Het bekende logo van Nottingham Forest is net als de sponsor wit gemaakt en valt daardoor goed op bij de rode kleur van het shirt.

Een belangrijk detail wat is toegevoegd aan dit shirt is het detail van de League Cup finale. Voor deze belangrijke wedstrijd is namelijk boven het logo de tekst ‘LEAGUE CUP FINAL 1989’ te lezen. Een unieke, extra bedrukking die maar op een aantal Nottingham Forest shirts is terug te vinden!

Als kers op de taart heeft de ontwerper van dit retro Nottingham Forest shirt in de binnenkant van de kraag een eigen label toegevoegd. Op dit zwarte label staat het logo van de voetbalclub, de 2 sterren die staan voor de gewonnen titels en de tekst ‘Designed by COPA’.

Kortom, een iconisch shirt gemaakt voor het legendarische seizoen waarin Nottingham Forest een van haar belangrijkste wedstrijden wist te winnen!!

 

Nottingham Forest retro shirt kopen

Ben jij een onwijze fan van Nottingham Forest? Of hou jij van klassieke voetbalshirts? Haal jouw Nottingham Forest retro shirt dan in deze shop!

Dit klassieke Nottingham Forest retro shirt is slechts op een aantal plekken te koop. Wees er dus snel bij want het shirt is erg populair!

Het shirt is te verkrijgen in de maten S, M, L, XL en XXL en kost €49.95