Nottingham Forest 40 years anniversary Europa Cup I voetbalshirt 2019

Nottingham Forest en kledingsponsor Macron hebben een speciaal voetbalshirt ontwikkeld ter ere van het feit dat het dit jaar 40 jaar geleden is dat de club de Europa Cup I won. Op 30 mei 1979 won de club in het Olympiastadion in München met 1-0 van Malmö FF door een doelpunt van Francis. Ook het seizoen erna werd de Europa Cup I gewonnen. Met de UEFA Super Cup in 1979 zijn dit de enige Europese prijzen die op het conto van Forest staan. Van het nieuwe special edition voetbalshirt van Nottingham zijn slechts 1.979 items geproduceerd en dit correspondeert natuurlijk met het jaartal, waarin de eerste Europa Cup I gewonnen werd.

Het special edition Europa Cup I 40 years anniversary voetbalshirt bevat het bekende half-om-half design. De rechterkant van het voetbalshirt bevat de namen van alle spelers die in 1979 deel uitmaakten van de selectie van Nottingham. De andere kant van het shirt is rood. Hetzelfde geldt voor de mouwen, die afgesloten worden door een witte bies. Verder bevat het tenue een witte V-hals met aan de binnenkant een speciale tekst: ''Champions Of Europe 1979.'' Op de rechterborst prijkt het nieuwe logo van Macron. Het Italiaanse sportmerk verzorgt sinds de zomer van 2018 de tenues van de club, die afgelopen seizoen als negende eindigde in de Championsip. De andere borst is uitgerust met het logo van de club met daarboven de sterren, welke verwijzen naar het winnen van de Europa Cup I in 1979. Verder bevat het tenue aan de onderkant een speciale tag met daarin de bijnaam van elftal van 1979: ''MIRACLE MEN.'' Op de achterkant van het shirt staat in de nek ook nog een print van de Europa Cup beker. 

Gianluca Pavanello, CEO van Macron, reageert nog op de tenues: ''We streven ernaar om een voetbalshirt de emoties te geven waar diegene naar op zoek is. Dat is bij dit shirt gelukt. Dit voetbalshirt brengt dezelfde emoties mee als het voetbalshirt van veertig jaar geleden. Dit is een shirt die fans met dezelfde passie en liefde voor de clubkleuren dragen als destijds.'' Check hieronder nog meer afbeeldingen van dit speciale voetbalshirt, welke niet wordt gedragen door de spelers en alleen in de clubshop beschikbaar is.

Ook COPA produceerde een remake van het voetbalshirt van 1979. Dit shirt bestel je exclusief in deze winkel! Directe levering!