De nieuwe Nigeria voetbalshirts voor 2016-2017 zijn vandaag door Nike en de Nigeriaanse voetbalbond officieel gelanceerd onder het motto: ''Spark Brilliance.'' In deze shirts speelt Nigeria tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens de Olympische Spelen is het Afrikaanse land ingedeeld in een poule B met Zweden, Colombia en Japan. We bespreken hieronder het design van het nieuwe thuisshirt en uitshirt, die tegelijkertijd door de voetbalbond en Nike zijn gelanceerd. Beide shirts hebben een vrij simpel design.

Nigeria thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Nigeria thuisshirt voor 2016-2017 is zoals altijd groen en bevat verder weinig opvallende accenten. Alleen de achterkant van de v-hals is voorzien van een witte band. De rechter borst bevat het logo van Nike en de andere borst het logo van de Nigeriaanse voetbalbond. Nike verzorgt sinds 2015 de tenues en trainingskleding van het Afrikaanse land. Vorig jaar tekenden de voetbalbond van Nigeria en Nike een contract tot en met 2018. Voor 2015 was Adidas gedurende twaalf jaar de kledingsponsor van het land en de Nigeriaanse voetbalbond NFA (Nigerian Football Association). Het nieuwe tenue van Nigeria wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje en en groene kousen.

Nigeria uitshirt 2016-2017

Ook het nieuwe Nigeria uitshirt voor 2016-2017 heeft een vrij simpel design en is gebaseerd op hetzelfde template als het thuisshirt. Dit shirt is overwegend wit en bevat een v-hals met aan de achterkant een groene band. Ook de zijkanten van dit shirt zijn uitgerust met een groene band. De logo's van de NFA en Nike staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met groene accenten en ook de kousen hebben deze kleurencombinatie.

Zoals alle tenues van Nike zijn ook de tenues van Nigeria uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze shirts schitteren sterren als Obi Mikel, Musa en Emenike gedurende de komende twee jaar!

Nigeria voetbalshirt kopen

Het nieuwe Nigeria Olympische Spelen shirt voor 2016-2017 en de tenues voor 2016-2017 zijn helaas nergens te koop. Wil je het nationale elftal aanmoedigen met een t-shirt? Check deze dan in deze online Nigeria shop! Directe levering!

Nigeria -thuisshirt -2016-2017

Nigeria -uitshirt -2016-2017