3 oktober 2017

Nieuw logo Italiaanse voetbalbond op voetbalshirt 2018-2019

Het nationale elftal van Italië, La Squadra Azzurra, draagt vanaf 2018 een geheel nieuwe badge op de linker borst van het shirt. Na 11 jaar het oude logo gebruikt te hebben, was de Italiaanse voetbalbond er waarschijnlijk op uitgekeken. Vandaag werd het nieuwe embleem van de bond officieel gepresenteerd. Het nieuwe logo van de Italiaanse voetbalbond FIGC (La Federazione Italiana Giuoco Calcio) is voor het eerst te zien op de shirts waarin het land tijdens het WK van 2018 in Rusland speelt, wanneer het zich plaatst. Dit nieuwe embleem vervangt dus het embleem dat sinds 2006 op de shirts van het nationale elftal staat. Na het gewonnen WK van 2006 introduceerde de voetbalbond een nieuw embleem met vier sterren, welke verwijzen naar de gewonnen WK's van 1934, 1938, 1982 en 2006. Het nieuwe logo is een re-design van dit embleem met een nieuwe plaats voor de vier gouden sterren en een wat modernere uitstraling. Check hieronder de details.

Het nieuwe embleem van de FIGC is heeft een wat rondere vorm dan het vorige logo, dat wat meer hoekig is. Bovendien bevat het nieuwe logo een gouden omranding en dit geldt ook voor de letters van de voetbalbond (FIGC) en de naam van het land (ITALIA) aan de bovenkant van het logo. De vier sterren zijn door de voetbalbond verplaatst. Deze staan niet meer aan de onderkant van het logo, maar prijken vanaf nu boven het moderne logo. Ook de sterren hebben een wat moderner design. Dit nieuwe logo staat dus op de nieuwe shirts van La Squadra Azzurra. Dit nieuwe shirt wordt medio november gepresenteerd door de Italiaanse bond en kledingsponsor Puma. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 2003 de teamkleding en voetbalshirts van het land van bondscoach Ventura en blijft dit in ieder geval tot na 2020 doen. Check ook alvast de details van het shirt waarin het nationale elftal het WK speelt. 

Het nieuwste Italië voetbalshirt scoor je altijd in deze ONLINE SHOP! Of check het unieke shirt van 1982, waarin het land het WK won in deze winkel!