5 februari 2019

Nieuw clublogo op Hull City voetbalshirts vanaf 2019-2020

Hull City heeft vandaag een nieuw logo gepresenteerd onder het motto ''New Crest making history.'' Dit nieuwe logo wordt pas vanaf het seizoen 2019-2020 op de voetbalshirts van de Championship club gedragen. Momenteel bezetten The Tigers een tiende plek op het tweede niveau van Engeland. Heel veel is het er niet aan het logo veranderd. Het nieuwe logo is eigenlijk een moderne interpretatie van het logo dat door de club in 2014 werd gepresenteerd! Uiteraard bespreken we de verschillen in het logo.

Het nieuwe logo is de uitkomst van een proces waarin de supporters van de club nauw betrokken zijn geweest. Allereerst is de vorm van het nieuwe logo iets anders. Het logo had de vorm van een schild en dit schild heeft vanaf nu een wat meer rondingen. Het oude logo bevatte niet de naam van de club. De naam is nu verwerkt in het bovenste deel van het logo. Aan de onderkant van het logo bevindt zich het oprichtingsjaar van de club: 1904. Uiteraard is ook de tijger in het logo weer aanwezig. De tijger wordt sinds de jaren '70 gebruikt door de supporters van de club en sinds 2001 is de tijger blijvend onderdeel van het clublogo. Het nieuwe logo wordt pas vanaf het seizoen 2019-2020 officieel gebruikt in de merchandising van de club, dus ook op de voetbalshirts van Hull. Komend seizoen is Umbro weer verantwoordelijk voor het design van de tenues van The Tigers. De club en het Engelse sportmerk hebben sinds 2014 een overeenkomst. Vorig jaar werd deze verlengd tot het seizoen 2021-2022. Volgend seizoen staat ook weer het online gamingplatform Sportpesa op de tenues van de club die haar thuiswedstrijden speelt in het KC Stadium.

De voetbalshirts met het nieuwe Hull City logo worden pas medio mei/juni gelanceerd. Dan hebben we meer nieuws! Check hieronder nog een overzicht met alle oude logo's van Hull City. Ben je op zoek naar een Hull City shirt? Bestel het dan in deze shop of deze winkel!