Het nieuwe thuisshirt van de nieuwbakken Amerikaanse club New York City FC is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Adidas en de club, waarvan zowel Manchester City en de New York Yankees eigenaar van zijn. In dit voetbalshirt speelt New York City FC de Major League Soccer thuiswedstrijden in het Yankee Stadion gedurende het seizoen 2015 en 2016. Dat Manchester City voor 80% eigenaar is van de Amerikaanse club, is terug te zien in het design van het voetbalshirt.

Het thuisshirt van New York City FC is namelijk overwegend licht blauw en bevat een ronde witte crew neck. Aan de binnenkant van de kraag staat de naam van de club, waarbij onder andere Frank Lampard en David Villa spelen. Ook de Adidas trademark strepen over de mouwen en schouders zijn wit, evenals een lijn aan de onderkant van de mouwen. De achterkant van het voetbalshirt bevat bovendien een horizontale witte baan. De rechter borst bevat het logo van Adidas. Opvallend is dat New York City niet dezelfde teamkledingsponsor heeft als Manchester City. City heeft namelijk Nike als teamkledingsponsor. Echter omdat de Major League Soccer een deal heeft met Adidas, worden alle MLS teams door Adidas gesponsord. De linker borst bevat het nieuwe logo van New York City FC. Dit nieuwe logo is gebaseerd op het logo op de muntjes voor de metro in New York, welke in 1953 is ingevoerd. Dit logo wordt gekenmerkt door een vijfhoek, welke de vijf stadsdelen in New York vertegenwoordigd en de band van New York City FC met de vijf stadsdelen moet voorstellen. Hoofdsponsor van New York City FC is dezelfde als Manchester City heeft: Etihad Airways. Deze staat op het midden van het voetbalshirt. Beide mouwen zijn voorzien van een speciale MLS badge in de clubkleuren van New York City FC.

Het nieuwe New York City FC thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met licht blauwe Adidas trademark strepen aan de zijkanten. Ook de logo's van New York en Adidas zijn vertegenwoordigd op de shorts. De sokken zijn geheel licht blauw met witte details. Check hieronder de foto's van de nieuwe New York City FC tenues. Deze kan je vanaf nu kopen in online Unisportstore, evenals andere voetbalshirts van MLS teams.

Koop het in deze New York City shop of

koop het hier..

New _York _FC

NY City

NY City Thuisshirt

Bron foto's:

 footyheadlines.com & New York City