New Balance nieuwe kledingsponsor Ierland vanaf 2017

De laatste weken veranderen aardig wat clubs van kledingsponsor. Vandaag hebben we een voetbalbond of land die van kledingsponsor gaat wisselen vanaf komende zomer. Het contract tussen Umbro en de Ierse voetbalbond loopt namelijk komende zomer af en beide partijen gaan ook afscheid van elkaar nemen. Hiermee komt er na 23 jaar een einde aan het ''huwelijk'' tussen beide partijen. Bovendien werd bekend dat New Balance vanaf september 2017 de nieuwe kledingsponsor van het nationale elftal van Ierland en de vertegenwoordigende elftallen wordt. Het nieuwe Ierland shirt van New Balance wordt voor het eerst gedragen in de kwalificatiewedstrijd tegen Georgië op 2 september.

Het partnership tussen de Ierse voetbalbond en Umbro is één van de langste partnerships tussen een kledingsponsor en een voetbalbond in Europa. Alleen Duitsland en adidas hebben in Europa een langere samenwerking. Het Duitse sportmerk is al sinds de jaren '60 kledingsponsor van Die Mannschaft. Het Nederlands Elftal en Nike komen overigens ook dicht in de buurt van de samenwerking tussen de Ierse voetbalbond en Umbro. Nike is namelijk sinds 1996 kledingsponsor van Oranje. Tijdens de periode dat Umbro kledingsponsor was van de Ierse voetbalbond werd twee keer het EK behaald (2012 en 2016) en deed de club één keer aan een WK mee (2002). 

Richard Wright van New Balance geeft nog een reactie op de naderende samenwerking tussen Ierland en NB: ''Dit is echt weer een geweldige samenwerking voor ons merk, met een nationaal elftal met een trouwe achterban. Ierland heeft één van de meest gepassioneerde supporters van de wereld en we kijken ernaar uit om voetbalshirts voor het Ierland nationale elftal te lanceren, waarop de fans trots kunnen zijn en deel kunnen zijn van het succes van het elftal op het veld.'' Check de details van het nieuwe Ierland thuisshirt direct. 

Wil je het voetbalshirt van Ierland kopen of een fan t-shirt, check het overzicht hiernaast of hieronder. Of check alles van Ierland in deze SHOP! Directe levering!