Castore nieuwe kledingsponsor Ierland

Grote veranderingen bij de Ierse voetbalbond. Vorige week lanceerde de Ierse voetbalbond al een nieuw logo en vandaag maakte de voetbalbond bekend dat het Britse sportmerk Castore per direct de nieuwe kledingsponsor wordt van het nationale voetbalelftal en alle andere vertegenwoordigende elftallen. Beide partijen tekenden een deal voor meerdere seizoenen. Dit betekent ook dat men afscheid neemt van kledingsponsor Umbro. Het merk van de dubbele diamant was sinds 2020 de kledingsponsor van het nationale Ierse voetbalelftal. Castore is momenteel ook de kledingsponsor van clubs als Wolverhampton Wanderers, Newcastle United, Aston Villa en Bayer Leverkusen. Daarnaast sloot het sportmerk van de gebroeders Beahon een deal met Feyenoord. Vanaf het seizoen 2023-2024 verzorgt het Britse sportmerk namelijk ook de tenues en trainingskleding van de Rotterdammers.

De samenwerking met de Ierse voetbalbond heeft niet alleen betrekking op de levering van nieuwe voetbalshirts en trainingskleding. Castore investeert namelijk ook in het e-commerce platform van de Ierse voetbalbond (FAI – Football Association of Ireland) en in fysieke winkels, waardoor de klantervaring van de supporters in Ierland en wereldwijd verbeterd wordt. Voor Castore is de samenwerking met de Ierse voetbalbond ook een mijlpaal, omdat het Ierse voetbalelftal het eerste nationale elftal is dat in voetbalshirts van Castore gaat spelen.

Jonathan Hill, CEO van de Ierse voetbalbond, reageert enthousiast op de samenwerking met Castore: ''Dit is een spannende tijd voor de Ierse voetbalbond. We hebben namelijk een nieuwe partner, een nieuw logo en binnenkort ook nieuwe voetbalshirts voor onze vertegenwoordigende elftallen. Met Castore hebben we een ambitieuze en toekomstgerichte partner gevonden, die onze wens deelt om zelfverzekerd en positief een nieuw tijdperk in te gaan. Voor ons is dit een belangrijke commerciële deal, die ons helpt bij ons strategische doel om een stabielere financiële basis te creëren als bedrijf en in het voetbal.''

Castore oprichter Tom Beahon voegt hier aan toe: ''We zijn buitengewoon trots dat Castore de eer heeft om tot 2028 de iconische Ierland voetbalshirts te produceren en we begrijpen dat we een belangrijke verantwoordelijkheid hebben om die traditie en geschiedenis voort te zetten. Naast een financiële toezegging aan de Ierse voetbalbond zullen we aanzienlijk investeren in de e-commerce infrastructuur van de Ierse voetbalbond. We ontwikkelen een fantastische webshop, die de fans van het nationale voetbalelftal de beste ervaring gaat bieden en aansluiten bij de strategische ambitie van de Ierse voetbalbond om digitale technologieën te omarmen en nog beter in contact te staan met alle fans.''

Vorige week lanceerde de Ierse voetbalbond dus al een nieuw logo. Dit logo wordt gekenmerkt door een cirkel met in het midden een afbeelding van een klaverblad en daarom heen cirkels en details in de kleuren van de nationale vlag (groen/oranje/wit). Dit logo komt ook op de nieuwe Ierland voetbalshirts van Castore te staan, welke op 20 maart 2023 officieel worden gelanceerd door de Ierse voetbalbond en de nieuwe kledingsponsor. Dan hebben we weer nieuws! Ben je op zoek naar een voetbalshirt van het Ierse voetbalelftal? Check het dan in deze fanshop!