Ierland voetbalshirts 2023-2024

De Ierse voetbalbond en kledingsponsor Castore hebben vandaag de nieuwe Ierland voetbalshirts 2023-2024 gepresenteerd. In deze nieuwe voetbalshirt speelt Ierland de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in Duitsland. Het team van bondscoach Stephen Kenny speelt in poule B tegen Nederland, Frankrijk, Griekenland en Gibraltar. De nieuwe voetbalshirts worden ook gedragen door het Ierse vrouwenvoetbalelftal. Vanaf deze jaargang is Castore de kledingsponsor van het nationale voetbalelftal van Ierland. Het Britste sportmerk heeft het stokje overgenomen van Umbro.

Ierland thuisshirt 2023-2024

Het Castore Ierland thuisshirt 2023-2024 is volledig groen en wordt gekenmerkt door de dunne verticale lijnen in de andere kleuren van de nationale vlag. Deze lijnen zijn wit en oranje en bevatten kleine onderbrekingen. Ook alle andere details van het Ierland thuisshirt zijn in stijl van de nationale driekleur. De v-hals is wit met een dunne groene en oranje lijn. Ook de band aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleurencombinatie. De rechterborst is uitgerust met het logo van Castore en de linkerborst bevat de badge van de Ierse voetbalbond, de Football Association of Ireland (FAI). Dit betreft het nieuwe logo. De achterkant van het Ierland voetbalshirt heeft nog een klein detail. Hier is de naam van het land geborduurd: ÉIRE. Het Ierland thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten van de onderkant een groen vlak. De kousen zijn groen met aan de bovenkant een dunne oranje lijn. Op de kousen prijkt ook het logo van Castore met een klaverblad, het belangrijkste symbool van Ierland.

Ierland uitshirt 2023-2024

Het Ierland uitshirt 2023-2024 is overwegend wit en heeft een design van horizontale, groene pinstripes. De V-hals is groen met een subtiele witte en gouden lijn. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de mouwen. De logo's van de Ierse voetbalbond en Castore staan op dezelfde plek als op het thuisshirt, alsook de naam van het land. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met groene en gouden accenten.

Ierland 3e voetbalshirt 2023-2024

Het Ierland 3e voetbalshirt 2023-2024 is overwegend donkergrijs (door Castore ''Caviar'' genoemd) en wordt gekenmerkt door de verticale banen. De bovenkant van het voetbalshirt is namelijk antraciet en naar de onderkant loopt dit middels een gradiënt en fading effect over in een design van verticale groene en donkergrijze banen. Het effect op het alternatieve uitshirt is geïnspireerd door de uitshirts van Ierland tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten. Toen was adidas nog kledingsponsor van Ierland en was het uitshirt wit met ene design van verticale groene banen met een fading effect naar de onderkant. Bovendien had dat voetbalshirt oranje accenten. Het Ierland 3e shirt bevat een groene V-hals en een groene band aan de onderkant van de mouwen. Op de achterkant staat weer de naam van het land en dit tenue wordt compleet gemaakt door een donkergrijs voetbalbroekje en donkergrijze sokken met groene details.

Sean Kavanagh, commercieel directeur van de Ierse voetbalbond, reageert: ‘’Onze supporters staan wereldwijd bekend om de passie die ze hebben voor onze teams en voor voetbal. Het is belangrijk dat de spelers een voetbalshirt dragen die deze passie vertegenwoordigt en dat de spelers trots zijn om deze voetbalshirts te dragen. Wij geloven dat de nieuwe tenues dat waar maken.’’ Pascal Lafitte, director partnerships bij Castore, zet het volgende: ‘’Wij zijn erg verheugd om samen te werken met de Ierse voetbalbond en we zijn blij vandaag de nieuwe tenues te lanceren. We kijken ernaar uit de spelers en supporters de nieuwe voetbalshirts te zien dragen in dit nieuwe tijdperk voor het Ierse voetbal.’’

Ierland voetbalshirt bestellen

De Castore Ierland voetbalshirts 2023-2024 kun je pas vanaf nu bestellen. De prijs van de voetbalshirts is € 84,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL). Ben je op zoek naar goedkope Ierland merchandising, zoals t-shirts of een hoodie? Check het dan in de onderstaande winkels.  Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Ierland voetbalshirt in deze SHOP

 of deze winkel (inclusief goedkope shirts en t-shirts)

Ierland voetbalshirts 2023-2024
Ierland voetbalshirts 2023-2024
Ierland voetbalshirts 2023-2024
Ierland voetbalshirts 2023-2024
Ierland voetbalshirts 2023-2024
Ierland voetbalshirts 2023-2024
Ierland voetbalshirts 2023-2024