Ierland ''centenary'' voetbalshirt 2021

De Ierse voetbalbond heeft in samenwerking met de Engelse kledingsponsor Umbro een speciaal shirt gelanceerd. Het is nog niet bekend of dit nieuwe tenue gedragen gaat worden tijdens een officiële wedstrijd. Deze zomer heeft Ierland niet meegedaan in het EK, dus richt de bond zich volledig op kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. Ben je nieuwsgierig naar het speciale tenue van Ierland? Check de details hieronder!

Ierland Centenary voetbalshirt 2021

Het nieuwe tenue van Ierland is een retro shirt. Het tenue is namelijk ontworpen, omdat de FAI (The Football Association of Ireland) in september 100 jaar bestaat. De basiskleur van het speciale tenue is blauw. Op het eerste oog is dit opvallend. Het Ierse elftal wordt namelijk altijd geassocieerd met de groene kleur. Echter in de beginjaren van het Ierse nationale voetbalelftal, was de originele kleur van het tenue van Ierland ‘’St Patrick’s Blue in combinatie met wit. Vandaar ook dat dit centenary tenue blauw van kleur is. Het shirt heeft een echt retro karakter. Dit komt door de polo kraag waarmee het shirt is uitgerust. Op de rechterborst staat het logo van Umbro. De dubbele diamant is verwerkt in de stof van het tenue en is dan ook blauw van kleur. En dan het logo op de linkerborst. In plaats van het logo van de Ierse voetbalbond, is het tenue uitgerust met een klassiek Shamrock logo. Deze is genaaid op het shirt met een gouden draad. Komt de groene kleur van het huidige tenue dan helemaal niet terug in het shirt? Niet in het shirt, maar de gelukkige die dit shirt weten te bemachtigen ontvangen het shirt in een speciale groene box, zodat de cirkel rond is. In de 100 jaar dat het Ierse nationale elftal bestaat is het beste resultaat de kwartfinale op het WK in 1990. De speler met de meeste interlands is Robbie Keane, ook is Keane de topscoorder van het nationale elftal met 68 goals. Wij van voetbalshirts.com vinden het speciale tenue erg gaaf en hopen op nieuwe successen van ‘’The Boys in Green’’

Ierland voetbalshirts bestellen

Dit speciale shirt van Ierland is helaas niet te bestellen in Nederland, daarvoor moet je naar de website van de Ierse voetbalbond. Ben je opzoek naar Fanshirts van het Ierse nationale elftal? Check dan DEZE WEBSHOP!