Ierland thuisshirt 2022-2023

De Ierse voetbalbond en kledingsponsor Umbro hebben vandaag het nieuwe Ierland thuisshirt 2022-2023 gepresenteerd met het motto: ''This is our Turf.'' Ierland heeft zich niet geplaatst voor het WK in Qatar, dus speelt het in dit nieuwe tenue de kwalificatie- oefen en Nations League wedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2024 in Duitsland. Ook dit jaar is Umbro weer de kledingsponsor van het nationale elftal van Ierland. Deze functie heeft het Engelse sportmerk sinds 2020. Umbro verzorgde eerder al de Ierland voetbalshirts in de periode 1994-1997. Het nieuwe tenue wordt overigens ook gedragen door het Ierse vrouwenvoetbalelftal.

Ierland thuis shirt en tenue 2022-2023

Het nieuwe Ierland thuisshirt 2022-2023 is natuurlijk overwegend groen en wordt gekenmerkt door een speciale all-over print, geïnspireerd door het landschap van het land. De all-over print bestaat uit verschillende geometrische vormen in drie tinten groen. In het tenue zijn ook de andere kleuren van de Ierse vlag verwerkt. De band aan de onderkant van de mouwen bevat een diagonaal wit en oranje vlak. Verder is het tenue uitgerust met een een brede V-hals. Op de rechterborst van het tenue prijkt de dubbele diamant van Umbro en de linkerborst bevat de badge van de Ierse voetbalbond, de Football Association of Ireland (FAI). Op de voetbalshirts prijkt ook het logo van SKY. Dit is de sponsor van de Ierse voetbalbond, maar dit logo staat niet op de tenues die door de spelers tijdens de interlands gedragen worden. De achterkant van het Ierland thuisshirt is bijna volledig groen en bevat in de nek de tekst: ''Éire''.Het Ierland thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje welke aan de onderkant van de zijkanten weer een subtiel groen/oranje detail bevat. Op de broekjes staan ook de logo's van de voetbalbond en Umbro. De kousen zijn overwegend groen en bevatten op het midden een horizontale band, welke deels wit en deels oranje is.

Jonathan Courtenay, managing director bij JACC, distributeur van Umbro, reageert op het design van de nieuwe Ierland voetbalshirts: ''Wij zijn verheugd met de lancering van het nieuwe Ierland tenue, vlak voor St. Patrick's Day en de wedstrijd ter ere van het 100 jarig jubileum van de voetbalbond tegen België. We hebben geprobeerd de iconische Ierse look en feel aan het voetbalshirt te geven. We hopen dat dit tenue met veel succes gedragen wordt tijdens de Nations League en EK kwalificatiecampagne. We hebben in het design van dit tenue veel aandacht bestaat aan de spirit en het belang van de nationale vlag voor onze fans, door gebruik te maken van onze driekleur in het gehele tenue.''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Ierland thuisshirt, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Doherty, Robinson, Banzuni, Ogbene, McClean, Coleman, Duffy, Long en nog meer spelers. Tijdens de uitwedstrijden draagt het nationale elftal het Ierland uitshirt 2022. 

Ierland thuisshirt bestellen

Het Umbro Ierland thuisshirt 2022-2023 kun je pas vanaf april bestellen. De prijs van de voetbalshirts is € 84,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL). Ben je op zoek naar goedkope Ierland merchandising, zoals t-shirts of een hoodie? Check het dan in de onderstaande winkels.  Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Ierland voetbalshirt in deze SHOP

 of deze winkel (inclusief goedkope shirts en t-shirts)

Ierland thuisshirt 2022-2023

Ierland voetbalshirt 2022-2023

Detail Ierland voetbalshirt 2022-2023