4 augustus 2017

Ierland thuisshirt 2017-2018

Het nieuwe voetbalshirt van Ierland is officieel bekend gemaakt door de nieuwe kledingsponsor New Balance en de voetbalbond van het land. New Balance volgt vanaf deze zomer Umbro op als leverancier van de tenues en trainingskleding van het land. Umbro is maar liefst 23 jaar kledingsponsor van de Ierse voetbalbond geweest. In het nieuwe shirt speelt het nationale elftal van Ierland de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Het nationale elftal van Ierland staat op het moment van schrijven op een tweede plek in de kwalificatiepoule, waardoor het nog volop meedoet voor een ticket naar het WK in Rusland. Check hieronder alle details van het nieuwe Ierland shirt.

Ierland thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Ierland shirt is zoals altijd overwegend groen en wordt gekenmerkt door de verticale banen in twee tinten groen. Bovendien bevat het voetbalshirt zowel witte als groene details, afkomstig van de vlag van het land. Deze details komen terug in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de ronde hals met een knoopje. Hierdoor heeft het shirt een klassiek design. Op de rechter borst van het shirt prijkt het logo van NB en de andere borst bevat het logo van de IFA (Irish Football Association). Het midden van het shirt bevat een nummer 3. Dit is het logo van de sponsor van de Ierse voetbalbond: THREE. Dit logo staat overigens alleen op de replica voetbalshirts en niet op de shirts waarin de spelers ook daadwerkelijk de wedstrijden spelen. Verder bevat het shirt nog een speciaal detail aan de achterkant. Hier staat de tekst: ''EIRE.'' Dit is hoe Ierland in de volksmond genoemd wordt in het land. Verder bevinden zich aan de zijkanten van het shirt nog twee dunne streepjes. Het nieuwe Ierland tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten en onderkant groen/oranje details. Op de broekjes staan ook de logo's van de IFA en New Balance. De kousen zijn overwegend groen en bevatten aan de bovenkant een dunne oranje strip met daarboven een bredere oranje band. 

Het ziet ernaar uit dat het Ierse voetbalelfta  in dit shirt debuteert in de kwalificatiewedstrijd tegen Georgië op 2 september 2017. Vanaf dan schitteren spelers als Brady, Long, Hoolahan, McClean, O'Shea,, Coleman, Hendrick en andere sterspelers in dit voetbalshirt. Check ook het nieuwe uitshirt. 

Ierland voetbalshirt kopen

Het nieuwe Ierland shirt kan je vanaf medio augustus/september kopen in de onderstaande online winkels. Dit kan in ieder geval voor volwassenen. Het shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 74,95 en uiteraard kan je dit shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere Ierland producten kopen? Check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop het nieuwe Ierland shirt, evenals goedkope t-shirts, in DEZE SHOP!

of scoor de retro shirts van het land in deze winkel!