26 augustus 2017

Marathon nieuwe kledingsponsor van nationale elftal van Peru vanaf 2018

Het nationale elftal van Peru heeft vanaf 2018 een nieuwe kledingsponsor. Het Zuid Amerikaanse merk Marathon gaat namelijk vanaf komend jaar de tenues van het Zuid Amerikaanse land verzorgen. Hiermee vervangt Marathon Umbro als kledingsponsor. Umbro verzorgde sinds 2014 de tenues van Peru en dit contract loopt in december 2017 af. Aan het kledingsponsorschap van Marathon ging een lange strijd vooraf. De Peruviaanse bond FPF schreef namelijk een bid uit, waarbij adidas, het Braziliaanse merk Penalty en Marathon met de beste aanbieding kwamen. Adidas bood de voetbalbond een bedrag van 500.000 USD en producten ter waarde van 8 miljoen USD. Marathon bood hier overheen met een sponsorbedrag van 1.5 miljoen dollar en hetzelfde bedrag aan producten als het bod van adidas.

Marathon en de FederaciĆ³n Peruana de Futbol (FPF) tekenden een contract voor de periode 2018-2022. Begin januari wordt het eerste Peru voetbalshirt gelanceerd. Wanneer Peru zich kwalificeert voor het WK in Rusland speelt het ook daadwerkelijk in deze voetbalshirts. Het land staat momenteel op een zevende plaats in de kwalificatie. Marathon is overigens geen onbekende wanneer het gaat om sponsordeals in Zuid Amerika. Het merk uit Ecuador is namelijk ook kledingsponsor van het nationale elftal van Ecuador en het nationale elftal van Bolivia.

Wil je een voetbalshirt of goedkoop t-shirt van Peru kopen? Check het in deze SHOP. Of scoor het retro shirt van het land in deze online winkel!