Peru Copa América 2024 voetbalshirts in teken cajon

Het nationale voetbalelftal van Peru draagt tijdens de Copa América van 2024 in de Verenigde Staten nieuwe tenues! In de poulefase van het toernooi speelt het Peruviaanse elftal tegen Argentinië en Chili. De Peru voetbalshirts 2024-2025 worden ook gedragen tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2026, dat plaatsvindt in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Ook dit jaar is adidas weer de producent van de Peru voetbalshirts. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds vorig jaar. 

Peru thuisshirt 2024-2025

Het Peru Copa América 2024 thuisshirt heeft, net als alle andere adidas voetbalshirts van dit seizoen, het adidas TIRO24 template. Dit template kenmerkt zich door het gebruik van golven op de zijkanten. Op het overwegend witte Peru thuisshirt zijn deze golven natuurlijk in stijl van de andere kleur van de nationale vlag: rood. Het Peru thuisshirt heeft verder het iconische design. Van de linker schouder naar de rechter onderkant bevindt zich een brede diagonale rode band. Dit design komt ook weer terug op de achterzijde van het tenue, maar loopt niet door over de schouders. Hier maakte de sjerp namelijk plaats voor gouden adidas trademark strepen. Ook de rand in de ronde hals is goud en hetzelfde geldt voor het adidas logo op de rechterborst. Wanneer je goed op het thuisshirt inzoomt, zie je ook een speciaal patroon op de body. Dit zogenaamde houtnerfpatroon is ontleend aan de structuur van de Peruviaanse cajon, de icnosche houttrommel.

De linkerborst is, zoals altijd uitgerust met het logo van de Peruviaanse voetbalbond, de Federación Peruana de Fútbol (FPF). In de nek op de achterzijde van het tenue staat nog een klein detail, namelijk de tekst: ‘’Unidos Siempre’’ (Altijd samen). Het Peru thuistenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan weerszijden een rode golf. Deze golf loopt als het ware door van het voetbalshirt, waardoor de adidas strepen op het short ontbreken. Wel is het Peru voetbalbroekje voorzien van de logo’s van de bond en adidas. De sokken zijn ook wit en hebben aan de achterkant een rode golf. Op de sokken staan ook het adidas logo en de letters van de bond.

Peru uitshirt 2024-2025

Ook het Peru uitshirt 2024-2025 staat in het teken van het Peruviaanse percussie instrument, de cajon. Dit patroon komt terug op de mouwen en in de golf op de zijkanten. Het Peru uitshirt is overwegend zwart en wordt gekenmerkt door de bordeaux rode accenten. Dit is de kleur van het houtnerfpatroon op de mouwen en de golf op de zijkanten. Ook het uitshirt heeft gouden accenten. De adidas strepen op de schouders zijn goud en hetzelfde geldt voor de band in de ronde hals en het adidas logo op de rechterborst. De linkerborst is uitgerust met het logo van de voetbalbond en in de nek op de achterkant van het tenue staat dezelfde tekst als op het thuisshirt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan weerzijden een golf met hetzelfde patroon als de golf op het shirt. De sokken zijn volledig zwart. Zowel het voetbalbroekje als de sokken zijn uitgerust met uitingen van de voetbalbond en adidas.

Peru voetbalshirt bestellen

De adidas Peru Copa América voetbalshirts 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Deze shirts zijn alleen voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) beschikbaar en hebben een prijs van € 99,95. Check ook andere merchandising van het nationale elftal of laat je Peru voetbalshirt bedrukken met een eigen naam en nummer!

Peru Copa América 2024 voetbalshirts in teken cajon
Peru Copa América 2024 voetbalshirts in teken cajon
Peru Copa América 2024 voetbalshirts in teken cajon
Peru Copa América 2024 voetbalshirts in teken cajon