30 mei 2016

Kameroen thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Kameroen voetbalshirt voor 2016-2017 is vandaag bekend gemaakt door de voetbalbond van het Afrikaanse land en kledingsponsor PUMA. In dit shirt speelt Kameroen de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2016-2017. Kameroen strijdt met 20 andere Afrikaanse landen nog om vijf tickets voor het WK in Rusland. De groepswinnaars van de vijf poules zullen het ticket bemachtigen. Hoe deze poules er uit gaan zien, zal op 24 juni 2016 bekend zijn. Het nieuwe shirt van Kameroen maakt haar debuut in de oefenwedstrijd tegen het nationale elftal van Franrkijk op 30 mei 2016. We bespreken hieronder het design van het nieuwe Kameroen shirt.

Kameroen thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Kameroen shirt voor 2016-2017 is geheel groen en bevat gele accenten. Deze gele accenten komen terug in de crew neck van het shirt. Ook het logo van PUMA op het midden van de borst en op de mouwen heeft deze kleur. De Duitse kledingsponsor verzorgt al sinds 1997 de tenues en trainingskleding van het Afrikaanse land. Verder bevat het nieuwe shirt het logo van de voetbalbond van het land op de rechter borst. Dit betreft het logo van de FECAFOOT / Fédération Camerounaise de Football. De andere borst is uitgerust met het embleem van een leeuw. Dit embleem staat symbool voor de bijnaamv an het nationale elftal van Kameroen: De ontembare leeuwen. Daarnaast wordt het shirt gekenmerkt door het design van flitsende zilveren lijnen over het shirt. Dit is onderdeel van een nieuwe technologie van PUMA, de evoKNIT technologie. Deze technologie zorgt voor nog meer comfort en verkoeling en is te vergelijken met de Vapor AeroSwift technologie, welke in de authentic voetbalshirts van Nike zijn verwerkt. Deze evoKNIT technologie wordt verder gekenmerkt door het knitted materiaal, welke strak om het lichaam valt en zorgt voor nog meer bewegingsvrijheid. Het shirt bevat als het ware twee lagen, welke een push-pull strategie kennen. De laag die het dichtst bij de huid zit, zorgt ervoor dat zweet wordt verwijderd van het lichaam. De buitenste laag zorgt ervoor dat het zweet uit het shirt wordt getransporteerd. Om dit te bewerkstelligen heeft PUMA gewerkt met nieuwe machines, die tot dusver niet in het voetbal gebruikt zijn. Dit heeft geleid tot een geheel nieuwe technologie en het eerste PUMA voetbalshirt dat geen naden bevat. De evoKNIT technologie zorgt bovendien voor nog meer kracht bij de spelers en reguleert ook de temperatuur van de spelers. Tot zover de technologie van het nieuwe Kameroen shirt. Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje waarop ook de logo's van de voetbalbond en PUMA staan. De kousen van het nieuwe tenue zijn geel en zijn voorzien van twee verticale strepen in de vorm van een prikkeldraad zijn rood. Bovendien staat het logo van de Duitse kledingsponsor in het groen op de sokken. Check hieronder de foto's van het nieuwe Kameroen shirt voor 2016-2017, waarin sterren als Mbia, Matip, Aboubakar, Assou Ekotto, Enoh en nog meer sterren zullen schitteren de komende twee jaar. Check ook het nieuwe Ivoorkust voetbalshirt en het nieuwe Ghana shirt waarin de nieuwe technologie van PUMA is verwerkt.

Kameroen voetbalshirt kopen

Het nieuwe Kameroen shirt voor 2016-2017 kan je vanaf medio juni kopen in de onderstaande shops voor kinderen en volwassenen. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 80,- en voor kinderen € 70,-. Hier kan je ook je Kameroen voetbalshirt laten voorzien van een eigen naam en nummer of de bedrukking van jouw favoriete sterspeler. Andere producten van het Afrikaanse land kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering!

Koop de nieuwste Kameroen shirts in deze officiële Kameroen STORE

of deze officiële shop! (inclusief goedkope t-shirts en retro shirts)

Kameroen -thuis -tenue -2016-2017-puma