2 november 2017

Japanse voetbalbond lanceert nieuw logo vanaf 2018-2019

De Japanse voetbalbond heeft vandaag een nieuw embleem gelanceerd. Dit logo komt vanaf nu op de nieuwe voetbalshirts, tenues en trainingskleding van het Japanse voetbalelftal te staan. De reden van het vernieuwen van het logo is het versterken van de visuele identiteit van de bond en de nationale elftal. De vernieuwing van het logo van de voetbalbond past bovendien bij het doel van de Japanse voetbalbond om in 2050 het WK te winnen. Dit doel is door de Japan Football Association (JFA) in een rapport vastgelegd en moet over dertig jaar een feit worden. Check hieronder alle details van het logo van de voetbalbond van Japan.

Het nieuwe logo van de Japanse voetbalbond bevat dezelfde elementen als het oude logo, maar heeft een wat moderner design. Zo bevat het nieuwe embleem nog steeds de iconische vogel met in één van zijn klauwen een bal. Waar de bal op het oude logo nog de kenmerken en contouren van een voetbal had, is dit in het nieuwe logo een cirkel. De afkorting van de voetbalbond (JFA) stond in het oude logo bovenaan en is in het nieuwe logo verplaatst naar de onderkant. Aan de bovenkant van het embleem is vanaf dit jaar de naam van het land toegevoegd. De lettertypes van de de bond en het land zijn ook wat moderner. Verder wordt de achtergrond van het logo nog steeds gekenmerkt door twee witte banen met in het midden een rode baan. Dit wordt omringd door een gouden lijn en zwart schild. Het schild van het logo heeft bovendien een wat modernere look gekregen. Dit nieuwe embleem staat ook op het nieuwe WK 2018 voetbalshirt van het Japanse voetbalelftal. De JFA heeft niet alleen het logo van de bond veranderd, het heeft ook de badges voor haar scheidsrechters veranderd, evenals de logo's van de zaalvoetbal en beach voetbalteams van het land. Alle visuele logo's van het bond hebben dus een moderne verandering ondergaan. De Japanse voetbalbond geeft in een persverklaring het volgende aan: ''Het nieuwe logo van de Japanse voetbalbond is gebaseerd op het concept van universele moderniteit, dat in stand gehouden moeten worden. Een oprechte houding, een eerlijke spirit, passie, groei en ontwikkeling zijn belangrijk voor onze voetbalbond en het Japanse voetbal.

Tot zover het nieuws over het nieuwe embleem van de voetbalbond. Ben je fan van het Japanse voetbalelftal en wil je het elftal aanmoedigen tijdens een WK of andere grote toernooien? Check dan onder andere deze SHOP of deze winkel voor een groot aanbod aan Japan merchandising!