Japan jubileum voetbalshirt 100 jarig bestaan voetbalbond

De Japanse voetbalbond bestaat op 10 september 2021 100 jaar. Het jubileum wordt door de JFA gevierd met een nieuw voetbalshirt. Dit tenue wordt door het nationale elftal en het Olympische elftal gedragen tijdens oefenwedstrijden begin juni. In de navolgende wedstrijden dragen de vertegenwoordigende elftallen het vorig jaar gepresenteerde Japan thuisshirt 2020-2021 van adidas. Het Duitse sportmerk is sinds 1999 kledingsponsor van het nationale team en dit contract loopt in ieder geval nog tot volgend jaar.

Het jubileum voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan van de voetbalbond is geïnspireerd door het tenue dat door het nationale elftal werd gedragen in 1930 en de tenues die werden gedragen tijdens de Olympische Spelen van 1938 in Berlijn. Destijds bereikte Japan de kwartfinale van het toernooi. Het Japan voetbalshirt heeft dan ook een retro look. Het voetbalshirt is lichtblauw en wordt gekenmerkt door de witte polokraag. Ook de band aan de onderzijde van de mouwen is wit. Het adidas logo op de rechterborst is bijna niet zichtbaar, omdat deze dezelfde kleur als het tenue heeft: lichtblauw. Op de andere borst prijkt een badge van de Japanse vlag met daaromheen een gouden omranding. In de hals aan de binnenkant van het tenue staat in het goud de tekst: 100 – 1921 – 2021. Ook een label aan de onderkant van het tenue bevat een verwijzing naar het 100 jarig bestaan van de voetbalbond. Van het special edition voetbalshirt zijn er toepasselijk 2021 items geproduceerd en deze worden door adidas en de Japanse voetbalbond verzonden in een traditionele Japanse houten doos, welke ook tien kaarten bevat met daarop de historie van het Japanse voetbal. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het tenue dat eenmalig gedragen wordt door spelers als Kubo, Minamino, Kagawa, Osako, Tomiyasu, Yoshida, Doan en nog meer spelers.

Dit tenue kun je helaas niet in Europa bestellen. Ben je op zoek naar andere Japan voetbalshirts? Check het dan in deze fanshop!

Japan thuisshirt 2021-2022

Japan voetbalshirt 100 jarig bestaan voetbalbond