6 november 2017

Japan thuisshirt 2018-2019

Het nieuwe Japan voetbalshirt voor 2018-2019 is ook officieel gelanceerd door adidas en de voetbalbond. In dit shirt speelt het Japanse voetbalelftal de wedstrijden tijdens het WK van 2018 in Rusland. Het Japanse elftal eindigde als eerste in poule B van de Aziatische kwalificatie, waardoor het land van bondscoach Vahid Halilhodžić zich verzekerde van een ticket naar het WK in Rusland. Bovendien speelt Japanse voetbalelftal in dit shirt de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op de Azië Cup van 2019. Dit toernooi vindt begin 2019 plaats in de Verenigde Arabische Emiraten. Adidas is ook deze jaargang weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe tenue van Japan. Het Duitse sportmerk vervult sinds 1999 deze functie en heeft met de voetbalbond van het land in ieder geval nog een contract tot 2022. Check hieronder de details van het nieuwe shirt van Japan.

Japan thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe Japan voetbalshirt voor het WK van 2018 is geïnspireerd door de klassieke shirts van het Japanse elftal tijdens de jaren '80 en '90. Destijds was het Japanse voetbalelftal nog geen vaste gast op het wereldkampioenschap. De eerste keer dat de Japanners op een WK aanwezig waren, was in 1998 in Frankrijk. Sindsdien is Japan niet meer weg te denken op het eindtoernooi. Dit betekent dat het nationale elftal in Rusland zijn zesde achtereenvolgende WK speelt. Het nieuwe voetbalshirt van het Japanse elftal is bovendien een ode aan de bijnaam van het nationale elftal: Samurai Blue.

Het nieuwe Japan shirt is zoals altijd overwegend blauw en wordt dit jaar gekenmerkt door de dunne, blauwe, verticale pinstripes over het shirt. Tussen de blauwe banen bevinden zich dunne, witte verticale strepen, die telkens onderbroken worden. Deze strepen hebben wat weg van het design van een snelweg. Dit design is echter geïnspireerd door de pakken die de Japanse Samurai ridders droegen. Verder zijn de mouwen van het nieuwe Japan shirt geheel blauw en bevat het shirt een klassieke v-hals met een subtiele rode lijn. Deze hals wordt door adidas de zogenaamde EQT kraag genoemd. De drie strepen van adidas staan dit jaar alleen op de schouders en zijn wit. Het logo van adidas prijkt op de rechter borst prijkt en de linker borst bevat zowel het logo van de JFA (Japan Football Association) als de vlag van het land bevat. Het logo van de voetbalbond is een geheel nieuw logo.  Dit betreft een gemoderniseerd embleem. Verder bevat het nieuwe thuisshirt nog een speciaal detail. Aan de binnenkant van de hals is namelijk een Japans wapen verwerkt. Het nieuwe Japan tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met witte adidas strepen. Op deze broekjes staan ook weer de logo's van de voetbalbond en adidas. De kousen zijn blauw en bevatten de naam van het land. 

De nieuwe adidas  Japan tenues zijn ook dit jaar uitgerust met de Climalite technologie van adidas, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Vanaf nu schitteren sterren als Kagawa, Honda, Nagatomo, Uchida, Hasebe, Okazaki, Osako en andere sterren in het nieuwe voetbalshirt en tenue.

Japan voetbalshirt kopen

Het nieuwe Japan shirt voor het WK van 2018 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De shirts kan je zowel voor volwassenen als kinderen kopen. Het shirt is namelijk beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. De prijs van het voetbalshirt voor volwassenen is ongeveer € 85,- en voor kinderen € 70,-. In deze online shops kan je het shirt van het Japanse elftal laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Daarvoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen tijdens het WK en de periode 2018-2019. Wil je andere of goedkopere producten van het Japanse team kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwste Japan shirt in DEZE ONLINE SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of deze SHOP!