25 april 2017

Japan thuisshirt 2017

De Japanse voetbalbond en adidas hebben het nieuwe Japan thuisshirt voor 2017-2018 officieel gelanceerd. In dit nieuwe shirt speelt Japan de resterende kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende dit jaar. Eind 2017, begin 2018 zullen Japan en adidas de shirts voor het WK van volgend jaar lanceren. Het Aziatische land heeft zich zo goed als geplaatst voor het WK in Rusland. Het nieuwe shirt van de ''Samurai Blue'' is gebaseerd op een legendarisch shirt, dat ongeveer twintig jaar geleden gedragen werd. Check hieronder alle details van het nieuwe shirt van Japan!

Japan thuis shirt en tenue 2017

Het nieuwe Japan shirt voor 2017 is namelijk gebaseerd op het shirt van 1998. Dit betreft het shirt waarin het Japanse nationale elftal tijdens het WK van 1998 in Frankrijk speelde. Qua prestaties was het shirt verre van legendarisch overigens. In poule H met Argentinië, Kroatië en Jamaica eindigde Japan als laatste met 0 punten. Het design van het voetbalshirt van destijds was overigens wel memorabel. Destijds was Uhlsport nog kledingsponsor van de vertegenwoordigende nationale elftal van Japan en had het land een voetbalshirt met een all-over print van de Japanse vlammen op de mouwen. Deze print komt nu ook weer terug op het adidas shirt van 2017-2018. Verder is het shirt natuurlijk weer overwegend blauw en bevat het een brede ronde hals met daaronder een klein rood v-design, waardoor alle kleuren van de Japanse vlag terug komen in het nieuwe shirt. De adidas trademark strepen zijn op het nieuwe shirt aan de zijkanten geplaatst en de linker borst bevat zowel de vlag van Japan als het logo van de Japan Football Association (JFA). De andere borst is uitgerust met het adidas performance logo. Het Duitse sportmerk verzorgt sinds 1999 de tenues en trainingskleding van het Japanse nationale elftal en zal dit in ieder geval nog tot 2022 blijven doen. Het nieuwe tenue van de ''Samurai Blue'' wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten witte strepen van adidas. De kousen van het nieuwe tenue zijn ook blauw/wit. In deze nieuwe tenues zullen sterren als Kagawa, Honda, Nagatamo, Uchida en andere sterren vanaf nu schitteren. Onlangs lanceerden adidas en de voetbalbond ook een nieuw trainingsshirt

Uiteraard zijn de nieuwe tenues van Japan uitgerust met de adidas Climacool of Climalite technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

Japan voetbalshirt en tenue 2017-2018 kopen

Het nieuwe Japan adidas shirt en tenue voor 2017-2018 kan je vanaf medio mei kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt is ongeveer € 84,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid het shirt te laten bedrukken met een eigen naam en nummer of van één van de spelers van het nationale elftal van Japan. Wil je andere Japan producten kopen? Check het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder.

Scoor het voetbalshirt van Japan direct in deze SHOP!