6 oktober 2021

Italië Ultraweave voetbalshirt 2021

Europees kampioen Italië draagt de komende periode toch (weer) een nieuw voetbalshirt! Optisch heeft het nieuwe Italië voetbalshirt veel weg van zijn voorganger, het Italië thuisshirt 2020-2021. Het meest revolutionaire aan het nieuwe tenue van ''La Squadra Azzurra'' is de nieuwe technologie die Puma in het tenue verwerkt heeft, de UltraWeave technologie. Daar vertellen we uiteraard meer over. Het nieuwe Italië thuistenue wordt door het keurkorps van Roberto Mancini gedragen tijdens de Nations League wedstrijden in deze interlandperiode en de resterende kwalificatiewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar.

Het design

Het nieuwe Italië UltraWeave voetbalshirt komt net op tijd! Na het winnen van het EK afgelopen zomer waren er namelijk nergens meer Italië voetbalshirts meer beschikbaar. Het tenue heeft qua design alles weg van het Italië Euro 2020 thuisshirt, maar qua ontwerp toch een aantal verschillen. Evenals het EK tenue is het tenue geheel blauw en bevat het een print die geïnspireerd is door de Renaissance. Het tenue bevat aan de onderkant van de mouwen een donkerblauwe band, waarin de Italiaanse driekleur is verwerkt en evenals het EK tenue staan de logo's van Puma in het goud op de rechterborst en de mouwen. De linkerborst bevat nog niet het nieuwe logo van de Italiaanse voetbalbond. Het nieuwe logo staat namelijk pas vanaf de zomer van 2022 op de Italië tenues. Een verschil met het EK tenue is dat het UltraWeave voetbalshirt alleen een v-hals bevat en geen kraag meer. Het belangrijkste verschil met het Euro 2020 is echter de nieuwe technologie, waarvan we hieronder meer uitleggen.

Puma Ultraweave technologie

Na jaren van onderzoek, zijn de nieuwe Italië voetbalshirts de eerste tenues ooit die de Puma UltraWeave technologie bevatten. We verwachten dat Puma deze technologie vanaf volgend seizoen uitrolt naar alle andere voetbaltenues. Wat houdt de technologie echter in:

  • De Italië Ultraweave voetbalshirts wegen slechts 72 gram. Puma heeft bovendien het aantal naden in het tenue geminimaliseerd. Hierdoor geeft het merk een nieuwe definitie aan snelheid, lichtheid en dynamiek. In voetbal kan, net als in elke andere sport, een klein detail het verschil maken en precies om deze reden heeft Puma een nooit een vertoonde combinatie van stof, patroonconstructie en afwerking voor haar voetbalshirts ontwikkeld.

  • De lichtgewicht stof van de nieuwe Italië voetbalshirts heeft een tweedimensionale ripstop-constructie. Deze stof blijft duurzaam, terwijl de beweging van de spelers nog verfijnder is en het gewicht drastisch wordt verminderd.

  • Ultraweave zorgt ervoor dat prestaties, duurzaamheid en het ademende vermogen in stand blijven in alle omstandigheden door de temperatuurregelurende eigenschappen van de stof.

  • Het materiaal betreft een gerecycled DryCell polyester, welke nog sneller droogt en nog minder water en vocht vasthoudt. Alles van de Ultraweave technologie staat in het teken van optimale prestaties.

  • De Ultraweave technologie komt ook tot uiting in de logo's van Puma en de FIGC. Deze zijn nog lichter en hebben een nog beter ademend vermogen dan voorheen.

Met deze revolutionaire en reductieve technologie bewijst Puma opnieuw haar reputatie als één van de snelste merken ter wereld. Het is hoe dan ook een belangrijke stap van het Duitse merk om de prestaties van teams of afzonderlijke atleten te bevorderen.

Italië Ultraweave voetbalshirt 2021-2022 bestellen

Het Puma Italië Ultraweave voetbalshirt 2021-2022 kun je vanaf 6 oktober bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen heeft het tenue een prijs van € 89,95 en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95. De authentic versie is € 139,95. In deze winkels kun je het Italië tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien andere Italië merchandising!

Bestel dit Italië tenue in de officiële PUMA SHOP! 

Italië Ultraweave voetbalshirt 2021-2022

Details Italië Ultraweave voetbalshirts 2021-2022